Militan sayısı 7-8 bin mi?

Hani televizyonların Gündem tuşu vardır. Tüm medeni ülkelerde buna bastığınız an o günün programı önünüze dökülür. Hem de dakika dakika. Bu defa da aynı şeyi yapıp CNNTÜRK'e dokundum. Saat 21.00 için aynen şunları yazıyordu; "Taha Akyol, Eğrisi Doğrusu'nu sunuyor."

Kafamda umut ışığı yandı. Malum bu ara Demirören Grubu'nun medya CEO'su Mehmet Soysal'ın işine son verildi. Haber sorumlusu yaptığı malum Buket'le birlikte yollanmıştı. Bu konuda fazla ayrıntıya girmek istemiyorum.

Neticede Soysal'ın yerine ikili yönetim getirildi; "Ertuğrul Özkök-Ahmet Hakan Coşkun." Bu nedenle Taha Akyol'un geri dönebileceği olasılığını mümkün gördüm.

Akyol'un gazetecilik başlangıcını iyi bilenlerdenim. İki defa uzun sürelerle birlikte çalıştım. Ona menfaat, hatır gönül için yazdırmak mümkün değildir.

Talimat almaz

Hukukçu yanı bir tarafa araştırmacı gazeteciliğinin ürünleri raflarda. Hepsi birbirinden değerli. Tamamı uzun emeklerin sonucu. Hürriyet'ten gönderiliş sebebi de "iktidarı destekle" baskısına boyun eğmemesi idi.

Gerçek

Tanıdığım Akyol için "bir pırlantadır" demem yeterli olur. Halen Karar gazetesinde yazılarına devam etmekte. Onu mutlaka takip etmelisiniz.

Meslektaşım, arkadaşım ve dostum Taha'nın adını görünce gerçekten heyecanlandım. Bu vesileyle de selam ve sevgilerimi yolluyorum. Tanıtımlarıyla gündeme gelip daha fazla ciddiye alınmasını öneriyorum.

Başkası

Gündem Özel, tam saatinde başladı. Yöneten Buket Güler'di. Bu kızın anchormanlığını eleştirmek için erken. Her ne kadar haritada Afrin'in yerini bulamıyorsa da yine de ümit verdi. Çok sürmeden "olacak."

Tartışmaya gelince, bir kaç istisna dışında bilindik şeyler söylendi. En doğru teşhisi Doç. Dr. Murat Koç koydu; "İçine sokulduğumuz süreç Türkiye'ye kaybettirir."

Ortak fikir ise "ABD, yine oyalama peşinde" idi. Bölgede diğer mücadelenin İran ile Rusya arasında olduğu iyi vurgulandı. Her iki ülkenin de amacı Suriye üzerinde hâkimiyeti kaybetmemek.

Çatışma

Eray Güçlüer çok önemli bir konuyu hatırlattı. Bu yılın başında Moskova'nın kontrolündeki tümen ile Tahran'ın sözünün geçtiği diğer tümen günlerce savaştılar. Neticede yüzlerce Suriye askeri can verdi.

Güçlüer'in söylediği şu sözler ise gerçeğin ta kendisi; "Pentagon'un nihai hedefi PYD/YPG'yi İran'a karşı kullanmak."

Parsel parsel

Eski Hava Kuvvetleri İstihbarat Daire Başkanı Gürsel Tokmakoğlu'nun söyledikleri de ilginç. Hatırlatmakta yarar var; "PKK uzantılarına her yıl dağıtılan 800 milyon doların yarısını Suudi Arabistan karşılıyor."

Amerika'nın hâlâ uyguladığı "eğit-donat"ın nerede başladığını bilen var mı? Konya'daki uygulamayı unuttuk mu? Golan Tepeleri'nin nasıl işgal edildiğini ve seneler sonra İsrail'e nasıl devredildiğini hatırlattı. Bildiğiniz gibi Trump, sanki babasının malı gibi, Netanyahu'ya "verdim, gitti" demişti. Güncel tabirle parsel parsel satıyor.

Grönland'ı satın alma çabası diğer örnek. Adam dünyayı "Trump alım-satım" olarak yönetme peşinde.

Militan sayısı

Tokmakoğlu'nun bir başka iddiasına şaşırdım. Bizim, sınırlarımızdan uzaklaştırmak istediğimiz terörist sayısının fazla abartıldığı. "En fazla 7-8 bin kişiler" dedi. Bence bu sayı da önemli. İyi eğitilmiş, ağır silahları bulunan PKK unsurları başımızı ağrıtmaya devam edecektir.

Kutlama

NTV'deki Yakın Plan'a katılan Prof. Dr. Kürşad Zorlu'yu kutlamak istiyorum. Türkiye'nin içine düştüğü zorlukları iyi anlattı. ABD'nin bölgede yapmak istediği güvenli bölge değil, tampon bölge diyerek noktayı koydu.

RTÜK'e öneri

TRT'nin baş spikeri Şener Mete emekli oldu. Mete sıradan bir devlet memuru değildi. Özellikle dil konusunda uzman. Türkçe kadar Osmanlıca'ya da vakıf. TRT'de çalıştığı senelerde pek çok insan yetiştirdi.

İcraatı ortada

Hazırladığı pek çok sözlük başucu kitabı. Hatta bunlardan ikisini RTÜK bastırmıştı. Halen 4 yeni kitabı da bitmek üzere. Böylesine değerli birikimden yararlanmak düşünülmez mi? RTÜK'ün böyle bir bilgi bankasına ihtiyacı olduğu gerçek. Şener Mete'ye, "Hoca gel şu gayya kuyusu ekran ve radyoları denetle" dense mükemmel olacağı inancındayım.

Teklif benden, karar RTÜK'ten.

GÜNÜN SÖZÜ

Kullanılan anahtar daima parlaktır. Amerikan atasözü

Yazarın Diğer Yazıları