Milli Eğitim Bakanlığı 750 personel alacak

Milli Eğitim Bakanlığı 750 personel alacak
Milli Eğitim Bakanlığı Teftiş Kurulu Başkanlığı 750 eğitim müfettiş yardımcısı alacağını duyurdu. İlana son başvuru tarihi 27 mayıs 2022 olarak duyuruldu.

Resmi Gazete''de yer alan bilgilerde "İl milli eğitim müdürlüklerinde istihdam edilmek ve Bakanlığımıza bağlı her derece ve türdeki örgün ve yaygın eğitim kurumlannm rehberlik, işbaşında yetiştirme, denetim, değerlendirme, inceleme, araştırma ve soruşturma hizmetlerini yürütmek üzere Milli Eğitim Bakanlığı Eğitim Müfettişleri Yönetmeliği hükümleri doğrultusunda aşağıda yer verilen alanlarda ve belirtilen sayıda, yarışma sınavı yoluyla ''Eğitim Müfettiş Yardımcısı'' alımı yapılacaktır." denildi. 

Yarışma sınavı, yazılı ve sözlü olmak üzere 2 (iki) aşamadan oluşacaktır. Yazılı sınav sonrasında başarılı olan adaylar arasından, alanlar bazında en yüksek puandan başlamak üzere alınması planlanan eğitim müfettiş yardımcısı kadrosunun 2 (iki) katı aday sözlü sınava girmeye hak kazanacaktır.

EĞİTİM MÜFETTİŞ YARDIMCISI ATAMASI YAPILACAK ALANLAR VE KADRO SAYILARI

25.08.2021 tarihli ve 31579 sayılı Resmi Gazete''de Yayımlanan Bazı Kamu Kurum ve Kuruluşlarına Ait Dolu ve Boş Kadrolarda Değişiklik Yapılması Hakkında Karar uyarınca Eğitim Müfettiş Yardımcılığı Yarışma Sınavı sonucuna göre toplam 750 (yedi yüz elli) eğitim müfettiş yardımcısı ataması yapılacaktır. Atama yapılacak alanlar ve kadro sayıları Tablo-1''de gösterilmiştir.Sınavı kazanan adayların müktesep kadro derecesi atanabilecekleri kadro derecenin üstünde olanlar, belirlenen eğitim müfettiş yardımcılığı kadrolarına atanmayı kabul etmiş sayılacaklardır.

Yarışma sınavına herhangi bir alandan yeterli başvurunun olmaması veya yapılan yazılı sınav sonucunda alım yapılacak alanların birinden belirlenen sayı kadar başarılı aday bulunamaması halinde, yazılı sınav sonrasında eksik kalan kontenjanlar dengeli olacak şekilde öncelikle;

Mesleki vc Teknik Eğitim ile Teknoloji Tasarım,

İHL Meslek Dersleri ile Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi,

Almanca, İngilizce ile Arapça,

Sosyal Bilgiler, Tarih ile Coğrafya,

Fizik, Kimya, Biyoloji ile Fen Bilimleri,

Felsefe ile Rehberlik,

İlköğretim Matematik ile Matematik,

Beden Eğitimi, Müzik ile Görsel Sanatlar,

Okul Öncesi, Özel Eğitim ile Sınıf Öğretmenliği,

Türk Dili ve Edebiyatı ile Türkçe,

alanları arasında, ''Sınav Kurulu'' kararıyla dağıtılacaktır.

BAŞVURU

ARANACAK ŞARTLAR

657 sayılı Devlet Memurları Kanunu''nun 48 inci maddesinde sayılan genel şartlara ek olarak;

Adaylık ve sözleşmeli öğretmenlik süresi dahil olmak üzere, başvuru tarihinin son günü itibarıyla öğretmenlikte sekiz yıl ve daha fazla hizmeti bulunmak koşulu ile halen Bakanlık kadrolarında görev yapıyor olmak,

2022 yılının Ocak ayının birinci gününde 35 (otuz beş) yaşını doldurmamış olmak, (01.01.1987 ve sonrasında doğanlar sınava başvurabileceklerdir.)

Adaylık ve sözleşmeli öğretmenlik süresi dahil olmak üzere öğretmenlikte 8 (sekiz) yıl ve daha fazla hizmeti bulunanlar bakımından, en az 3 (üç) yıl Bakanlığa bağlı resmi eğitim kurumlannda görev yapmış olmak şartları aranacaktır.

8 (sekiz) yıllık sürenin hesabında resmi ve özel örgün ve yaygın eğitim kurumlannda yönetici ve öğretmen olarak geçirilen süreler ile askerlik hizmetini temci askerlik eğitiminden sonra Bakanlığımıza bağlı eğitim kurumlannda öğretmen olarak yerine getirenlerin bu süreleri birlikte değerlendirilecektir.

Sınava girecek adaylar sınav ücreti olarak 160 TL''yi (yüz altmış Türk Lirası KDV dahil), 16-27 Mayıs 2022 (saat 23:59:59 ''a kadar) tarihleri arasında; MEB Destek Hizmetleri Genel Müdürlüğü Döner Sermaye İşletmesi hesabına; https://odeme.meb.gov.tr internet adresinden tüm bankaların kredi kartıyla veya T.C. Ziraat Bankası, Türkiye Vakıflar Bankası ve Türkiye Halk Bankasının ATM, mehil bankacılık ya da internet bankacılığı üzerinden yatınlabilecektir. Tahsilat esnasında adaylardan talep edilen T.C. kimlik no ve telefon numarasının adaya ait olması ve güncel telefon numarası bildirmesi zorunludur.

Adaylar, sınav ücretini yatırdıktan sonra, 16-27 Mayıs 2022 tarihleri arasında http://www.meb.gov.tr/ internet adresinden başvuru yapacaklardır. Başvuru yapmayan adaylar ücretlerini yatırmış olsalar dahi sınava alınmayacaklardır.