Milli Eğitim Bakanlığı'ndan Okçular Vakfı'na salon tahsisi!

Milli Eğitim Bakanlığı'ndan Okçular Vakfı'na salon tahsisi!
Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın oğlu Bilal Erdoğan'ın Mütevelli Heyeti Üyesi olduğu Okçular Vakfı’na İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü binasından salon tahsis edildi.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın oğlu Bilal Erdoğan'ın Mütevelli Heyeti Üyesi olduğu ve birçok AKP'li ismin yönetiminde olduğu Okçular Vakfı’na İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü binasında bulunan salon, vakfın kullanımına açıldı.

BirGün'den Mustafa Mert Bildircin'in haberine göre, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nce hazırlanan, “STK Okul-Yurt Faaliyetleri Raporu 2018” ile belediye bütçesinden 1 milyon 200 bin TL aktarıldığı ortaya çıkan Okçular Vakfı’na yeni bir ayrıcalık daha sağlandı. AKP’li Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız’ın başkanı olduğu vakfın okçuluk eğitimleri için İstanbul Milli Eğitim Müdürlüğü binasının kullanıma açıldığı ortaya çıktı.

ANLAŞMA İMZALANDI

Milli Eğitim Bakanlığı, ‘Öğrencilere okçuluğu sevdirmek’ amacıyla Okçular Vakfı ile ‘Okçuluk Benim Sporum Projesi’ için işbirliği anlaşması imzaladı. Anlaşmanın sloganı ise ‘Bir milletin geleneği, geleceğidir’ olarak belirlendi. 2019-2020 eğitim öğretim yılında üçüncüsü hayata geçirilen proje kapsamında okçuluk ‘hizmet içi eğitimleri’ başladı.

ÖĞRETMENLERE EĞİTİM VERİLECEK

Okçuluk kursu, İsmet Yılmaz’ın Milli Eğitim Bakanlığı döneminde, ‘Hizmet içi eğitim standart programı’ kapsamına alındı. Okçuluk kursu sonunda yapılacak uygulama ve teorik sınavda başarılı olan öğretmenlerin, öğrencilere yönelik yetiştirme kursları açmasına izin verilmesi kararlaştırıldı. 2019-2020 eğitim öğretim yılında yenilenen protokol kapsamında da 300 öğretmene okçuluk eğitimi verileceği bildirildi. Vakıftan yapılan açıklamada, 2021 yılına kadar bin öğretmene okçuluk eğitimi verileceği ifade edildi.

MİLLİ EĞİTİMDEN SALON TAHSİSİ

Okçular Vakfı’na, imzalanan protokol kapsamında İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü binasında yer alan salonun kapıları da açıldı. Müdürlük binasının eksi birinci katında bulunan salonun girişine vakfın logosu yerleştirildi. Okçuluk eğitimlerinin, müdürlük binasındaki salonda yapılacağı öğrenildi.

EĞİTİM DEVLETİN SORUMLULUĞUNDA OLMALI

Eğitim-Sen Genel Başkanı Feray Aytekin Aydoğan, eğitimin devletin sorumluluğunda olması gerektiğinin altını çizdi. MEB’in, dernek ve vakıflarla faaliyet yürütmeye devam ederek öğrencilerin kamusal eğitim hakkını ihlal ettiğini belirterek, “Yaşatılan süreç mesleğimizi de hedef alan bir anlayışla yürütülmektedir” dedi. Aydoğan, protokollerin iptali için hukuki ve eylemsel mücadeleyi sürdüreceklerini anlatarak, “Eğitim alanında yürütülmesi gereken çalışmalar her geçen yıl artan bir şekilde vakıf ve derneklere devredilmeye devam edilmekte, farklı isimler adı altındaki yapılar eğitim alanında geniş bir vesayet alanı oluşturmaktadır” dedi.