Milli Piyango’nun özelleştirilmesi için İngiliz şirkete yetki iddiası

Milli Piyango’nun özelleştirilmesi için İngiliz şirkete yetki iddiası
Milli Piyango’nun özelleştirileceği iddiaları ile ilgili yeni bir gelişme gündeme geldi. Türkiye Varlık Fonu’nun özelleştirme için İngiliz Ernst&Young şirketine yetki verdiği iddia edildi.

Türkiye Varlık Fonu bünyesinde yer alan Milli Piyango’nun özelleştirilmesi için İngiliz şirkete yetki verildiği iddia edildi.

Bloomberg’in haberine göre, Türkiye Varlık Fonu'nun (TVF) Milli Piyango özelleştirmesi için Londra merkezli Ernst&Young şirketine yetki verdi.

TVF Genel Müdürü Zafer Sönmez Mayıs başında yaptığı açıklamada Milli Piyango’nun işletme hakkını İddaa formülüyle devredeceklerini belirtmiş, Haziran’da işletme hakkı ihalesi için teklifleri alacaklarını, yıl sonunda da devri tamamlamayı hedeflediklerini söylemişti.

Zafer Sönmez, yıl sonunda devri tamamlamayı hedeflediklerini kaydederek, Milli Piyango’nun 3.5 milyar lira olan gelirinin 10’a katlanabileceğini belirtmişti. Sönmez, Milli Piyango’dan sonra sıranın Türkiye Jokey Kulübü’ne geleceğini söylemişti.

Milli Piyango’nun ‘bir olan değerini 10 katına çıkaracaklarını’ aktaran Sönmez “Yerli yabancı büyük oyuncularla konuşuyoruz. Müthiş ilgi var” ifadelerini kullanmıştı.