Milliyetçi Hekimler Derneği'nden hekimlerin eylemine destek

Milliyetçi Hekimler Derneği'nden hekimlerin eylemine destek
Milliyetçi Hekimler Derneği 15 Aralık'ta hekimlerin yaptığı eylemi desteklediklerini açıkladı. Sosyal medya üzerinden yaptıkları açıklamada "15 Aralık günü uygulanan eylemi destekliyoruz" denildi.

Milliyetçi Hekimler Derneği sosyal medya hesabı üzerinden hekimlerin yapmış olduğu eyleme destek verdiklerini açıkladı.

Yapılan açıklamada "Necip Türk Milletimizin, gelecekte daha nitelikli bir sağlık sistemine ihtiyaç duyduğu düşüncesiyle; vatandaşlarımızı mağdur etmek değil, nitelikli Hekimlerden mahrum kalmaması amaçlı olduğunu düşündüğümüz; 15 Aralık günü uygulanan eylemi destekliyoruz" denildi.

Milliyetçi Hekimler Derneği''nin yaptığı açıklama şu şekilde;

Türk Hekimleri olarak; Cennet vatanımızın, uğruna feda olacak Türk Milleti''nin bir parçası olmaktan geçmişimizde olduğu gibi şimdi de onur duyuyoruz.

Çanakkale''de cepheye koşan da İşgal altındaki İstanbul''da şanlı Bayrağımızı gönlere çeken de Sivas kongresinde Manda ve himayeyi reddeden de İstiklal Şairinin naaşım omuzlayan da bizlerdik.

Ülkemizin başta olmak üzere tüm insanlığın sıhhati için, Yaratıcının Şafi sıfatının dünyadaki tezahürü olarak mesleğimizi icra etmekteyiz.

Tıp fakültesi eğitiminden başlayan ve yaşamın sonuna kadar devam eden bir mesleğe sahibiz.

Geldiğimiz durumun özetinde: Eğitim sürecinin zorluğu, çalışma koşullarının yıpratıldığı bir tarafta; zorunlu hizmet, iş kanununun üzerinde çalışma süreleri, yapılan görevin manevi ve maddi karşılığından mahrum bırakılmak, malpraktis ve performans isimli çürümüş bir uygulamaya maruz kalmak, siyasi bir argüman gibi sürekli yıpratıcı söylemlere maruz kalmak bir tarafta durmaktadır. Daha üzücü olanı ise: Sağlık Bakanlığımızın, TTB''nin, sendikaların temsil ve muhafaza etmek yerine; hekimleri yalnız bırakması, ekip arkadaşlarımız olan yardımcı sağlık personellerimizle bizleri karşı karşıya getirmesi, mesleğin saygınlığının kasıtlı olarak yok edilmeye çalışılmasıdır. Sağlık hizmetini sunanında, hizmeti alanında mutsuz ve huzursuz olduğu bir durumun içinde yaşamaktayız.

Hekimlik mesleğinin ve bu mesleğinin icrasındaki kötüye gidişe artık dur denilmesi için; başta necip Türk Milletimiz, sonrasında da sağlık sistemi yöneticilerimizin ve temsil etmekle yükümlü olan oda-sendikalarımızın farkına varması amaçlanarak 15 Aralık günü iş bırakma şeklinde bir tepki süreci oluşmuştur.

Milliyetçi Hekimler Derneği olarak;

-Nicelik üzerinden planlanan sağlık sistemimizin nitelikli bir hale dönmesi,

-Türk milletimizin geleceğinin bugünlerden daha sıhhatli halde olması.

-Yetişmiş nitelikli meslektaşlarınızın, ülkemiz dışında çalışmaya meyil etmemesi, Hekimlerin ve yardımcı sağlık çalışanlarımızın, bir ekip olarak birbirine daha fazla güvenir hale gelmesi,

-Meslektaşlarımızın, hekimlik görevini daha özgür yapabilmesi,

-Hekimlerin özlük haklarının bütünleşik ve eşit bir şekilde karşılanması.

-Sağlıkta şiddetle mücadele, çalışma koşulları, performans ve malpraktis uygulamalarının kökünden değiştirilmesi gerektiği düşüncesiyle,

Necip Türk Milletimizin, gelecekte daha nitelikli bir sağlık sistemine ihtiyaç duyduğu düşüncesiyle; vatandaşlarımızı mağdur etmek amaçlı değil, gelecekte nitelikli Türk Hekimlerinden mahrum kalmaması amaçlı olduğunu düşündüğümüz; 15 Aralık tarihinde uygulanan iş bırakma eylemini destekliyoruz.

Milliyetçi Hekimler Derneği