Milliyetçi Hekimler’den Azerbaycan’a tıbbi yardım malzemesi

Milliyetçi Hekimler’den Azerbaycan’a tıbbi yardım malzemesi
Milliyetçi Hekimler Derneği, Ermenistan’ın hain saldırının ardından Karabağ’a başlatılan harekatta cepheye çok sayıda tıbbi yardım malzemesi gönderdi.

Ermenistan’ın hain saldırısının ardından Azerbaycan’ın Dağlık Karabağ’a başlattığı operasyonda verilen ateşkese rağmen Ermenilerin saldırıları devam ediyor.

Öte yandan Türkiye’de de Milliyetçi hekimlerden cephe hattına tıbbi yardım geldi. Milliyetçi Hekimler Derneği’nin başlattığı yardım kampanyası kapsamında koliler dolusu tıbbi yardım malzemesi bölgeye gönderildi.

Dernekten yapılan açıklamada yardımların Azerbaycan’a ulaştığı bildirilirken, “Karabağ bölgesindeki doktorlardan aldığımız bilgiler ile organize ettiğimiz yardımlar acil müdahale setleri, acil müdahale ilaçları, ameliyatlarda kullanılan medikal malzemelerden oluşmaktaydı.” ifadelerine yer verildi.

24024d6a-7c1f-4378-8c39-eb80fe129c00.jpgYardımların ihtiyaç duyulan askeri hastanelere aktarılacağı öğrenildi.

Milliyetçi Hekimler Derneği’nden yapılan açıklama şu şekilde:

“Milliyetçi Hekimler Derneği olarak; Karabağ cephe hattında görev yapan hekimlere, gazilerimizin yaralarını sarmaları için yolladığımız acil müdahale tıbbi malzemeleri Azerbaycan’a ulaştı.

c24347a0-2e27-4c79-880f-5e64c8dadaf0.jpg
Derneğimizin temsilcisi Dr.Reşad RZA himayesinde Azerbaycan’a ulaştırılan ihtiyaç malzemeleri 9 eylül cuma Saat:14:00'da Azerbaycan Devlet kurumu olan (Tibbi Ərazi Bölmələrini İdarəetmə Birliyi) TƏBİB’e teslim  edildi. İhtiyaç malzemelerin teslim programına TƏBİB kurumunu temsilen Faiq Mehmedov, Zakir Zerbeliyev, Milliyetçi Hekimler Derneği Temsilcisi Dr. Reşad Rıza ve Baş Herbi Hospital Askeri hastane yetkilileri katıldılar.


Karabağ bölgesindeki doktorlardan aldığımız bilgiler ile; bağışlarımızın destekleri sayesinde organize ettiğimiz yardımlar acil müdahale setleri, acil müdahale ilaçları, ameliyatlarda kullanılan medikal malzemelerden oluşmaktaydı. Bölgede ihtiyaç olan ameliyat ve acil müdahale yardımları; TƏBİB tarafından planlanarak ihtiyaç olan askeri hastanelere yollanacak. Milliyetçi Hekimler Derneği olarak kardeş Azerbaycan’a yaptığımız bu yardımlarda bizlere destek olan bağışçılarımıza teşekkür ederiz.”