Mimar Sinan’ın ustalık eserim dediği caminin adı nedir? Hadi İpucu Cevabı

Mimar Sinan’ın ustalık eserim dediği caminin adı nedir? Hadi İpucu Cevabı
Canlı Bilgi Yarışması Hadi ipucu sorusunu Instagram hesabından takipçileri ile paylaştı. Hadi, Mimar Sinan dünya çapında tanınmış bir mimardır. Peki Mimar Sinan’ın ustalık eserim dediği caminin adı nedir biliyor muyuz? diye sordu. İşte Hadi ipucu cevabı.

Popüler bilgi yarışması Hadi İpucu Sorusu Cevabı belli oldu. Haftaiçi hergün iki yarışma yapan Hadi, bugünkü sorusunu Instagram hesabından takipçileri ile paylaştı. "Mimar Sinan dünya çapında tanınmış bir mimardır. Peki Mimar Sinan’ın ustalık eserim dediği caminin adı nedir biliyor muyuz?" diye sordu. Peki Mimar Sinan'ın yaptığı caminin adı nedir? Hadi bugün saat 12:30'da yapacak olan yarışmasında kazanan yarışmacılarına 6.000 TL ödülü paylaştıracak. Kazanan yarışmacılar yarışma bitttiğinde açıklanacak ve hanelerine kazandıkları ücret eklenecek. 

HADİ İPUCU CEVABI

Hadi İpucu sorusunun cevabı: Mimar Sinan'ın "Ustalık eserim" dediği Selimiye Camisi'dir.

hads.jpg

MİMAR SİNAN CAMİSİ HAKKINDA

UNESCO'nun 2011'de ilk kez bir camiyi kültürel eser listesine almasıyla dünya çapındaki ünü daha da artan Selimiye Camisi, barındırdığı özellikleri ve ihtişamlı yapısıyla dikkati çekiyor. Türk-İslam sanatının zirvesi, Mimar Sinan'ın "Ustalık eserim" dediği Selimiye Camisi, bünyesinde birçok ilki barındırıyor.

Mimarlık biliminin çözmekte güçlük çektiği 8 sütuna dayalı kasnak tekniğiyle tek kubbe şeklindeki cami, bir kalem şeklinde semaya uzanan ve Delhi'deki Kutb-Minar'dan sonra en yüksek minare özelliğini taşıyan 85 metrelik minareleri, hünkar mahfili, mermer kaplı minberi, çinileriyle ziyaretçilerini büyülüyor.

Hadi İpucu Sorusu Cevabı belli oldu. Akşam saat 20.30'da yayınlanacak olan yarışmanın ipucu sorusu ve cevabı da haberimizde olacak.