Dünya süpürge sapıyla köpek balığı kovalayan Türkleri konuşuyor. Mısır’da iki kadını yiyen köpek balıkları Marmaris’te dayak yedi

Dünya süpürge sapıyla köpek balığı kovalayan Türkleri konuşuyor. Mısır’da iki kadını yiyen köpek balıkları Marmaris’te dayak yedi
Mısır'da denizde köpek balığı 2 kadına saldırmıştı. Marmaris'te ise vatandaşlar süpürge sapıyla köpek balığını kovaladı. Görüntüler dünya gündemine düştü.

Köpekbalıkları iki gündür dünya gündeminde. Mısır Hurgada''nın güneyindeki Sehl el-Haşiş bölgesinde iki kadın köpek balığı saldırısına uğradı. Saldırıda iki kadının da hayatını kaybetti. Geçtiğimiz günlerde de aynı bölgede Avusturyalı bir kadın köpek balığı saldırısında hayatını kaybetmişti.

Bir köpek balığı olayı da Türkiye’de yaşandı. Muğla’nın Marmaris ilçesinde köpek balığı korkusu yaşandı. Bazı vatandaşlar, hiçbir şey olmamış gibi davranırken,  bir vatandaş ise köpek balığının başına eline aldığı yer silme pas pası ile vurdu.

BELEDİYE AÇIKLAMA YAPTI AMA KİMSE İNANMADI 

Görüntülerin sosyal medyada yayılmasının ardından Marmaris Belediyesi de bir açıklama yaptı. Belediyenin sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, "Duyuru! Halk plajında görülen ve köpekbalığı zannedilen balığın Akdeniz Zarganası olduğu anlaşılmıştır. Uzmanlara göre zararsız bir hayvandır. Bu yüzden denize girerken yanınıza paspas sopası almanıza gerek yoktur" ifadeleri kullanıldı.

Ancak Belediyenin açıklaması sosyal medya gündem oldu. Kimse açıklamaya tatmin olmadı. Çünkü Zargana’nın yüzgeçleri olmadığı biliniyor. Görüntülerdeki balığın Kılıçbalığı ve köpekbalığı yavrusuna benzediği yorumları yapıldı. 

Mısır’da iki kadın hayatını kaybederken Türkiye’deki görüntüler dünya gündemine oturdu.

MISIR: KÖPEKBALIĞI 2 KADINI YEDİ

Mısır Hurgada’nın güneyinde yer alan Sehl el-Haşiş bölgesinde meydana gelen köpek balığı saldırısında iki kadının öldüğü bildirildi. Haberde, hayatını kaybedenlerin uyrukları hakkında bilgiye yer verilmedi.

Mısır Çevre Bakanlığı olay sonrası yaptığı açıklamada hayatını kaybedenlerin ailelerine yönelik taziye mesajı yayınlandı. Köpek balığı saldırısının yaşandığı bölgede tüm faaliyetler geçici olarak durduruldu. Geçtiğimiz günlerde de aynı bölgede Avusturyalı bir kadın köpek balığı saldırısında hayatını kaybetmişti.

MARMARİS: SÜPÜRGE SAPIYLA KÖPEKBALIĞI KOVALADI

Muğla’nın Marmaris ilçesinde köpek balığı korkusu yaşandı. Vatandaşların köpek balığının başına paspas ile vurduğu anlar cep telefonu kamerasına kaydedildi. Görüntülerde vatandaşlar yüzerken köpek balığının aralarına girdiği görülüyor. Köpek balığını fark eden bazı vatandaşlar ise hiçbir şey olmamış denizde kalmaya devam ediyor.

Öte yandan bir vatandaş ise köpek balığının başına eline aldığı yer silme pas pası ile vurduğu görüntüler sosyal medyada da gündem oldu. Marmaris Belediyesi vatandaşların arasında görülen balığın Akdeniz Zarganası olduğunu duyurdu fakat kimse bu açıklamaya inanmadı. Vatandaşlar özellikle sosyal medyada görüntülerde görülen yüzgecin bir zarganaya ait olamayacağını ifade ettiler.

İlgili Haberler