Mizahın usta ismi Emre Ulaş bitmek bilmeyen kabus gibi 2020’yi böyle çizdi

Mizahın usta ismi Emre Ulaş bitmek bilmeyen kabus gibi 2020’yi böyle çizdi
Tarihin en karışık ve çalkantılı yıllarından biri olan 2020 yılı Dünya ve Türkiye için bitmek bilmedi. Karikatürün usta ismi Emre Ulaş Yeniçağ’daki çiziminde durumu çok güzel özetledi.

Karikatürün usta ismi Emre Ulaş, dün Yeniçağ'da çıkan çiziminde peş peşe felaketlerin yaşandığı 2020 yılını çizdi.

Ulaş'ın karikatüründe, 2020 yılı beline kement atıp sıkarak "2020" yılını "2028" gibi göstermeye çalışıyor. Karikatürde 2020 yılı şu ifadeleri kullanıyor:

"Beyler soran olursa biz artık iki bin yirmi sekiziz! Tamam mı yetti artık!.."

Türkiye’de 2020 bitmek bilmedi.

Türkiye ve Dünya'dan 2020 yılında yaşanan felaketler şöyle:

Dünya, 2020 yılının ilk günlerinde Amerika Birleşik Devletleri'ne (ABD) ait kuvvetlerin Irak'taki İranlı General Kasım Süleymani'ye düzenlediği suikast ile sarsıldı.

Endonezya'da şiddetli Mason yağmurlarının yol açtığı sel ve toprak kaymalarında en az 53 kişi hayatını kaybetti.

Türkiye'de Van'ın Bahçeşehir ilçesinde şubat ayındaki düşen çığ sebebiyle ilk belirlemelere göre iki kişi kayıp haberi geldi Ancak kayıp iki kişiyi kurtarmak için giden kurtarma ekipleri de çığ altında kalınca Türkiye acı bir bilançoyla karşılaştı. Çığ felaketinde toplamda 41 kişi hayatını kaybetti.

2020 Ocak ayının tartışmasız en çok konuşulan olayı Avustralya'da aylardır devam eden ve bir türlü kontrol altına alınamayan orman yangınları oldu. Çıkan alevler sonucu 25 kişi hayatını kaybetti ve 8 milyon hektarlık orman ve yeşil alan yok oldu. 1,25 milyar hayvanın hayatını kaybettiği belirtiliyor.

Suriye'nin İdlib kentinde Rusya destekli Şam yönetiminin düzenlediği hava saldırısında en az 33 Türk askeri hayatını kaybetti.

Türkiye, İdlib'de Türk askerine yapılan saldırının ardından şubat ayında göçmenlere Avrupa kapılarını açtı. Yunanistan göçmenlerin ülkeye girişini engellemek için tedbirlere başvururken iki ülke arasında ilişkiler gerildi.

2019'un aralık ayında ortaya çıkan ve ilk olarak Çin'in 11 milyon nüfuslu Vuhan (Wuhan) kentinde hızla yayılan korona virüs salgını kısa sürede Çin'in ve dünya kamuoyunun bir numaralı gündem maddesi oldu. Dünya genelinde ölü sayısı 1.5 milyona yaklaştı.

Milyonlarca insan sokağa çıkma kısıtlamaları ve karantina uygulamaları nedeniyle evlerine kapandı.

Türkiye'nin doğusunda Elazığ merkezli yaşanan 6.8 büyüklüğündeki deprem ve yaşanan can kayıpları ülke ve dünya gündeminde oldukça konuşulan olaylar arasında yer aldı. Depremde şimdiye kadar can kaybı 40 olarak açıklandı. 

Pakistan Uluslararası Havayolları'na (PIA) ait, Lahor-Karaçi seferini yapan Airbus A320 tipi yolcu uçağı, 22 Mayıs günü Karaçi kentinde bir yerleşim alanına düştü ve uçakta bulunan 97 kişi hayatını kaybetti.

ABD'nin Minneapolis kentinde siyahi George Floyd, 25 Mayıs'ta beyaz bir polisin uzun süre diziyle boğazına basması sonucu nefessiz kalarak hayatını kaybetti. Floyd'un ölümü ABD'de ülke geneline yayılan ve günler süren ırkçılık ve polis şiddeti karşıtı protestoların fitilini ateşledi.

22 Ocak’ta Manisa’nın Aksihar ilçesinde meydana gelen 5.4 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

Doğu Afrika’da son 70 yılın en büyük çekirge istilası yaşandı.

Türk Lirası sert şekilde değer kaybetti. Dolar/TL 8 TL’yi Euro/TL 9 TL’yi aştı. Altın fiyatları rekor üzerine rekor kırdı.

Doğu Akdeniz krizi Yunanistan ve Avrupa ile ilişkileri çıkmaza soktu.

Son olarak İzmir’i 6.9 büyüklüğünde deprem vurdu. Onlarca bina yıkılırken eldeki son bilgilere göre 91 kişi hayatını kaybetti.