Moral Akşener

Son dönemde istikrarlı bir yükselişe geçen İYİ Parti ile lideri Meral Akşener, Türkiye için toplumsal bir ümit ve moral haline geldi. Genel Başkan Meral Akşener tutarlı duruşu ile bugünlerde adeta "Moral Akşener" oldu. Akşener'in de kendisi ve partisine gösterilen ilgiden büyük mutluluk duyduğu her halinden belli.

İYİ Parti lideri, Gelecek Partisi'ni ziyaret edip Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu ile bir araya geldi. Toplantı sonrasında gazetecilerin birbirinden ilginç sorularına muhatap olan Akşener, verdiği akılcı ve kıvrak zeka ürünü cevaplarla eski siyaset ustalarını aratmadığını da göstermiş oldu. Kendine yöneltilen Cumhurbaşkanlığı adaylığı konusundaki kritik sorulardan birine Süleyman Demirel'in ünlü sözüyle cevap vermesi de dikkat çekiciydi:

"Doğmamış çocuğa don biçmek istemem..."

Bu söz bana siyasi litaratürümüze eski Genelkurmay Başkanı Hilmi Özkök'le girmiş, "Kasaptaki ete soğan doğramam..." sözünü de hatırlattı.

Kıyı yağmalarına karşı

soru önerge yağmuru

KRT'de tartışılan "Antalya'dan Keşan'a sahiller tanıdık vakfa verilerek talan ediliyor" haberi dikkat çekiciydi. Konuklar ise CHP ve İYİ Parti milletvekilleri.

Antalya'dan Keşan'a Türkiye'nin en güzel sahillerinin, yönetiminde eski kamu bürokratları, devlet memurları ve işadamlarının yer aldığı Muğla'ya Hizmet Vakfı'na bağlı MUÇEV Tur. Tic. Ltd. Şti.'ne peşkeş çekilmekte olduğu savunuldu.

Bu arada işin peşini bırakmamaya kararlı görünen CHP'li ve İYİ Partili vekiller Antalya'da Kaş-Kekova Özel Çevre Koruma sınırlarında bulunan Demre Üçağız'da yaklaşık 13 bin metrekarelik kıyı alanı MUÇEV'in kiraladığı iddialarını Meclis'e taşıdı. CHP'li ve İYİ Partili vekiller iktidarı soru önergesi yağmuruna tuttu.

Anayasa ihlali

İYİ Parti Antalya Milletvekili Feridun Bahşi, önergede Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından, MUÇEV'e kiralanan işletmelerin iptal edilerek belediyelere tahsisini istedi. "Kıyıları kiralamak için neden bu şirket seçilmiştir?" diye soran Bahşi, soru önergesinde kamu yararına faaliyet gösteren vakıf veya dernek statüsünde olmayan MUÇEV'e kıyıların işletme hakkının verilmesinin anayasa ihlali olduğunun altını çizdi.

Antalya İYİ Parti Milletvekili Hasan Subaşı ile CHP Milletvekilleri Rafet Zeybek ve Aydın Özer de konu hakkında TBMM'ye birer soru önergesi verdi.

İhalesiz tahsis

Edirne'nin Keşan İlçesi'nde de 11 sahil alanının MUÇEV'e ihalesiz olarak verildiği  ortaya çıktı. Tartışmalı şirkete tahsis edilen sahilin girişine iki kapı koyuldu ve geçişler kontrol altına alındı. Daha önce Keşan Belediyesi'nin de bu bölgeyi ihaleyle kiraya vermek istemesinin önü kapatılınca buranın MUÇEV'e pazarlık usulü ile kiralandığı belirlendi. Bölgedeki çevreciler ve vatandaşlar ise sahil şeridinin tel örgülerle çevrilmesine isyan etti.

Bayer'e sansür

Bu arada Hürriyet Yazarı Yalçın Bayer'in konuya ilişkin "Yağmalanmadık bir karış yer kalmadı! Bu ülkeyi sevmiyoruz" başlıklı yazısının sansür edilip gazetenin internet sitesinden kaldırıldığı da tartışmalar sırasında gündeme geldi. Bayer'in yazısında "Türkiye coğrafyasında şimdiye kadar böyle bir 'yağma' olmadı. Yoğun bir orman yangını dikkat çekiyor Kaş, Çeşme, Çanakkale, Gelibolu, -hatta Trakya, Saray, Istranca ormanlarında… Akla 'kasıt' geliyor. Güzelim kıyılarımız rant sahillerine dönüşmeye başladı. Askeri alanlar inanılmaz bir şekilde 'betonlaşıyor" sözlerine yer veriliyordu. Bayer, yazısında CHP Antalya Milletvekili Çetin Osman Budak'ın soru önergesine de yer vermişti.

Transfer kepazelikleri: Futbolda transferin son günleri yaklaştıkça çirkinliklerin de ardı arkası kesilmiyor. Sosa ve Sinan Gümüş de boks tabiriyle müthiş bir feyk attı... Bunlardan kime hayır gelir, gerçekten bilmiyorum. Transfer bitene kadar bakalım daha kim kime kazık atmayı sürdürecek.

Başarılı operasyon: ABD Başkan adayı Biden'in Ankara'ya geldiğinde kaldığı binaya terör operasyonu yapıldı. Başarılı istihbarat neticesinde büyük bir suikast hazırlığı berteraf edildi. Emniyet güçlerimiz bu tür çalışmalarıyla her türlü takdir ve övgüyü hakediyor.

Tele-Tıp: Benim de görmekte olduğum zatürre tedavisinde yüzde 7.4'lük guruba doğrudan hitap eden yeni bir ilaç uygulanmaya başlandı. Eczaneden bile almanız mümkün. Tanesi 8.15 TL. Doktorunuzla telefonla irtibat kurmanız yeterli.

Başsağlığı: Spor yazarlarının duayenlerinden İlyas Namoğlu'nu da toprağa verdik. Ailesine, basın camiasına ve Milliyet Gazetesi'ne başsağlığı diliyorum.

Günün Sözü:

Hey onbeşli onbeşli / Tokat yolları taşlı / Tokatlıyı kızdıran / Olsun gözleri yaşlı. Tokatlı Halil

 

Yazarın Diğer Yazıları