Moralinizi bozmayın

Şu mübarek bayramda ciddi olarak ne yazsam boş! Yani bir devlet aklı ve hukuk düzeni olsa yazılanların bir karşılık bulacağını düşünürsünüz. Ortada, dostları ve düşmanları tarafından kandırılması ile adeta övünen aldanma müptelası olmuş bir yönetim varsa ne yapacaksınız?

Aldanmak adamlar için bir eksiklik değil ki, aksine aldatıldıkça prim kazanıyorlar! "Aa, bizi yine kandırmışlar! Öyleyse herkes bizi desteklesin, hadlerini bildirelim" kıvamında bir yol tutturmuş gidiyorlar.

Üstelik yanıldıklarını 'anladıkları' anda, yanlarında değilsen seni de düşman belliyorlar. Şöyle bir devlet düşünün;

Polis, evlere dadanan hırsızı mahalleliye şikayet ediyor. "Görevini yap, yakala! Yakalamaktan korkuyorsan istifa et" diyorsun, bu kez diyeni tutuklayıp işkence yapıyor!

Hastaneye gidiyorsun, doktor derdini dinlemeden reçete yazıyor! Tahlil filan yapılmasını hatırlatırsan, doğrudan kan almaya yahut lavmana gönderiyor!

Gazeteci haber yazıyor ama bir yandan bavulunu topluyor. Yazı baskıya girdikten sonra evine mi gider, yoksa cezaevine mi bilmiyor! Piyango eve çıkarsa ne âlâ! Düşünce özgürlüğüne örnek gösteriliyor, yok eğer bahtına karakol düşerse terörist olduğuna hükmediliyor.

Sorsan karakollar, hastaneler açık, basın da hür! Hatta yollar trafiğe duble yön açık! Ancak hangi tarafa varırsın o biraz şüpheli!

Tüm dünya halimize gülüyor, hatta eğleniyor bizimle! Putin'in törenle açtığı camiyi, yandaş medya "Moskova'da cami açtık" diye duyuruyor. Putin bu, lafını esirger mi, 'tarafsız cumhurbaşkanımıza', "Partinize başarılar dilerim" diyerek golünü atıyor!

Burnumuzdan kıl aldırmıyoruz ama bazen zorla ağda yaptırıyorlar. Malatya Kürecik'i verdik yetmedi, İncirlik ve tüm üslerin kapılarını sonuna kadar açıyoruz. Sorsan üst akıl ile mücadele ediyorlar.

Obama, Aksaray'a göre oldukça mütevazı Beyaz Saray'a davet ederse bizimki dünya lideri oluyor, etmezse troller başlıyor, "emperyalist Amerika" edebiyatına. Dünya liderleri bizi aralarına alırlarsa küresel güç oluyoruz, yok eğer kapıları kapatırlarsa, hepsini "ezeli Türkiye düşmanı" ilan ediyoruz.

Yersen! Sen yemesen de, müşterisi bol, türlü türlü servisler var!

Milletin 3 yüzyıllık ezikliği üzerinden ne muhteşem bir kurgu! Yenilgi, başarısızlık, beceriksizlik, hesap verme yükümlülükleri yok! Kısaca cezai ehliyet taşımıyorlar! İşler tıkırındayken kahraman, sarpa sarınca ihanete uğramış mağdur!

"Beni destekleyin ki, kaldığım yerden devam edeyim."

 

Bence hükümetin kuru kuruya 'aldatıldık' bahanesi fazla demode kaldı. Rüşvet alırken suçüstü yapılan "yerli ve milli" Sağlık Bakanlığı bürokratından ders alsınlar... "aldığım ilacın etkisindeydim, elime tutuşturulan parayla öğrenci okutacaktım" diyor ya... Hükümet de "gazozumuza ilaç katmışlar" dese sanki daha bir inandırıcı olacak!

Diğer ihalelerde durum farklı mı? Yandaş İHL'li isen tüm ihaleler sana helal! Hele bir de götürenler vakfına bağış yapar, öşrünü zamanında ödersen senden vatanseveri yok!

Neyse siz moralinizi bozmayın.

Her felaket gibi bu da gelir geçer. Bayramınız mübarek olsun! 

Yazarın Diğer Yazıları