Muğla esnafından Akşener'e: Artık dayanacak gücümüz kalmadı

Muğla esnafından Akşener'e: Artık dayanacak gücümüz kalmadı
Memleket gezilerine yaz, kış, yağmur, çamur demeden devam eden, halkın bağrına bastığı İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener sıcak havaya rağmen esnaf gezilerine Muğla’da devam etti. Akşener’e gezide, Grup Başkanvekili Lütfü Türkkan, Teşkilat Başkanı Koray Aydın, Mali İşler Başkanı Ümit Dikbayır, Yerel Yönetimler Başkanı Metin Ergun, Denizli Milletvekili Yasin Öztürk, Isparta Milletvekili Aylin Cesur, il ve ilçe başkanları eşlik etti.

Berkay BİGEÇ / YENİÇAĞ

"KÜÇÜK ESNAF ÖLDÜ”
Giyim mağazası işleten bir esnaf ise kredi borcunun olduğunu ve geçinemediğini şu sözlerle ifade etti: “Mağazada benimle birlikte 3 kişi çalışıyor. Kredi borcumda var, çalışanların maaşlarını çıkartamıyoruz.” Bir başka giyim mağazası işleten esnaf ise yardım paketlerine başvurduklarını ama hiçbirisinin çıkmadığını belirterek şunları kaydetti: “Kocam işsiz, iş bulamıyor. Ben şu saate kadar henüz siftah bile yapamadım. Aile desteği olmasa ayakta duramayacağız. Küçük esnaf öldü.”


Akşener’in Muğla’daki ilk durağı Milas ilçesi oldu. Burada girdiği bir kırtasiye dükkanında esnaf şu sözlerle isyan etti: “Kırtasiyedeki satışlardan geçinemediğimiz için, internet ortamında da satış yapmaya başladık. Kitap, defter satışları düştüğü için dönem dönem oyuncak gibi farklı ürünler getirerek satışları canlandırmaya çalışıyoruz.

“NEDEN DESTEK ALAMADIĞIMIZI KİME SORACAĞIZ BİLMİYORUZ”
Hediyelik eşya dükkanı işleten bir esnaf açıklanan yardım paketlerinin hiç birinden yararlanamadığını söyleyerek şunları aktardı: “Yasaklar boyunca dükkanı fazla açık tutamadık. Yasaklar kalktıktan sonra da dükkanı açık tutmamızın bir faydasını henüz göremedik. Dükkan haricinde ek bir gelirim yok. Buradan da kıt kanaat geçinebiliyoruz. Devlet bizim sektöre fazla bir yardımda bulunmadı. Bazı sektörler destek aldı ancak biz alamadık. Destek alamamamızın nedenini de, kime soracağımızı da bilemiyoruz.”

“DÜKKANI KAPATACAĞIM”
Bir ayakkabıcı dükkanına giren Akşener’e dükkan sahibi bir yıldan beri ayakta kalmak için uğraştığını artık dayanacak gücünün kalmadığını ve dükkanı kapatacağını söyledi. Esnaf sözlerini şöyle sürdürdü: “Pandemi döneminden çok etkilendim. Dükkanı hiç açamadığım aylar oldu. Kenarda olanları harcayarak bu güne kadar gelebildik.”

“SAHİPSİZ BIRAKILDIK”
Beyaz eşya dükkanı işleten esnaf ise içinde bulundukları zor durumu “sahipsiz bırakıldık” sözleriyle ifade etti. Sözlerine devam eden esnaf, Akşener’e sorunlarını şöyle aklardı: “İnternetten satış yapanlar beyaz eşyaları ucuza alıyorlar fakat bize ürün sağlayan firmalar pahalıya veriyor. Bu durumdan dolayı sıkıntıya giriyoruz. Pandemi desteklerinin hiç birinden faydalanamadık. 17 günlük kapatma süreci bizim açımızdan zorlu geçti bu süreçte kimse ödemelerimiz var mı yok mu sormadı.”

 

İlgili Haberler