Fethiye'de katliam. Halkın denize ücretsiz girdiği tek koya göz dikildi

Fethiye'de katliam. Halkın denize ücretsiz girdiği tek koya göz dikildi
Muğla, Fethiye’de halkın ücretsiz denize girebildiği tek koya göz dikildi. Koydaki ormanlık alandan yol açtılar, kaçak iskele kurup ağaçları kestiler...

Muğla’nın dünya mirası koylarıyla ünlü Fethiye ilçesinde, henüz kimliği belirlenemeyen kişilerin ormanlık alandan yol açtığı, kaçak iskele kurduğu ve ağaçları kestiği ortaya çıktı. Koyu tahrip eden şahıslar olayın ardından kayıplara karıştı. 

Turunç Pınarı koyu katliamı daha dün gibi hafızalardayken yine yarımada Turunç Pınarı bölgesindeki koyda kaçak yapılaşma bir kere daha“ pes” dedirtti. Dikkat çeken ayrıntı ise ruhsatsız seyyar iskele, ormanlık alandan açılan yol ve kesilen ağaçlar oldu. Odatv''nin haberine göre, Fethiye Belediyesi duruma ilişkin tutanak tuttu. 

CHP’li Fethiye Belediyesi’nin olayla ilgili hazırladığı tutanakta şu ifadeler yer aldı: 

“3194 Sayılı İmar kanununun 32. Maddesine aykırı olarak orman sınırları içerisine yaklaşık olarak 70 m2 uzunluğunda denize doğru 3 m2 patika yol açılarak kenarının beton bordur taş ile örüldüğü, ayrıca deniz üzerine plastikten seyyar iskele platform yapıldığı görüldü” 

Tutanakta, “suçlu bulunamadı” ibaresi ise dikkat çekti. 

CHP’nin Fethiye İlçe Başkanı Mehmet Demir, yaptığı açıklamada, “Kıyı ve sahiller halka açık alanlardır. Bununla ilgili gereken soruşturma başlatıldı ve yakından takip ediyoruz. Fethiye belediyemiz olay ile ilgili tutanak tuttu ve tahribatı resmileştirdi. Ancak koya yapılaşma inşaat gibi girişimlerde bulunanlar kaçtılar. Koylar halkındır. Biz CHP olarak gerekirse 24 saat nöbet tutup buraların halka açık olması için eylemler de başlatacağız” ifadelerine yer verdi.