Mukayese.com ile Taşıt (Araç) Kredisi Başvurusu Yapın

Mukayese.com ile Taşıt (Araç) Kredisi Başvurusu Yapın
Araç satın almak ve istediği aracı alırken zorlanmak istemeyenler için bankaların sunduğu finansman türlerinden bir tanesi araç kredisidir. Söz konusu kredinin alınması için yine diğer kredilerde olduğu gibi en uygun vadeyi ve faiz oranını sunan bankanın hangisi olduğuna kıyaslama yaparak karar verilmelidir. Çünkü serbest piyasa koşullarından kaynaklı olarak faiz rakamlarının veya maliyetlerin değiştiği görülebilir.

Bunun için mukayese.com üzerinden alınması planlanan kredinin rakamları, vade ve faiz oranları aracılığıyla doğru şekilde hesaplaması yapılabiliyor. Kullanılması sürece fazlasıyla katkıda bulunuyor.

Taşıt Kredisi Hesaplaması Nedir?

Belli bir yaşın altındaki araçların satın alınmasında ihtiyaç duyulan finansmanın sağlanması adına verilen kredidir. Ev alırken kullanılan kredinin konut kredisi olması mantığına paralel şekilde sadece araç satın alma işlemlerinde kullanmak üzere verilen finansman türüne taşıt kredisi adı verilir.

Verilen kredinin alınabilmesi adına hem şartların sağlanması hem de kasko bedelinin belirlenmesi en önemli işlemlerdir. İstenen belgeler olan kimlik detayları, araç bilgilerini gösteren resmi evraklar, gelir ve sigorta gösterir dökümlerle birlikte bankaya başvurulabiliyor. Bundan önce mukayese.com sayesinde istenen rakam ve vade miktarı girilerek faiz oranına göre bankaların uygulayacakları maliyetler hesaplanabiliyor.

Taşıt Kredisinde Faiz Oranı Nedir?

Bankaların uyguladıkları faiz miktarlarının değişik olması sabit bir faiz oranı anlayışının olmamasını mümkün hale getirir. Krediyi kullanmak isteyenlerin taşıt kredisi faiz oranlarını kıyaslama ekranından bakarak değerlendirmek ve ardından faiz oranı, masraf vb. kıyaslamaları yapmak en uygun maliyetle araç kredisi kullanmak için önemlidir.

Taşıt Kredisinde Vade Ne Kadardır?

Ev kredilerinde belirlenen vade durumu 10 yıla kadar iken ihtiyaç kredilerinde 36 ayla sınırlama yapılması yoluna gidilmiştir. Her kredi için iç şartlar, ödeme durumu veya gayrimenkulle alakalı durum göz önüne alınarak bir vade planlaması yapılır.

İpucu: Avantajlı ihtiyaç kredisi karşılaştırması yapmak için https://mukayese.com/ihtiyac-kredisi sayfasını ziyaret edebilirsiniz.

Vade planlamasında araç kredilerinin miktarları yüksek olabileceğinden vadenin 48 ayla sınırlandırılması uygulaması bulunur. Bazı zamanlarda bu durumla alakalı kampanya ve farklı uygulamalar yapılması mümkün olmuştur. Bu açıdan sık sık mukayese.com sayesinde kıyaslamalar yaparak takipte kalmak önemlidir.

Taşıt Kredisinde Kredi Miktarı Nedir?

İkinci el araç almak isteyenlerin hesaplaması gereken rakamın bazı koşullardan dolayı değişiklik gösterdiğini söylemek mümkündür. Taşıt kredisinin miktarı belirlenen piyasa değerinin ve kasko bedelinin belli bir oranı üzerinden gerçekleştirilir. Ortalama değerin %70''inden daha fazlasına veya kasko bedelinin %50''sinden daha yukarısına kredi verilmesinde sorun olabilir. Ama yapılan düzenlemelerle sık sık rakamların ve oranların değişimi söz konusudur.

Taşıt Kredisinde Şartlar Nelerdir?

Her kredi için söz konusu olan durum taşıt kredilerinde de geçerlidir. Bazı şartların yerine getirilmesi zorunluluğu vardır. Bu şartların bazıları:

- 18 yaşından büyük olunması,

- Düzenli bir gelirin varlığı,

- Kredi taksiti gelirin yarısından fazlasını geçmemelidir.

Bu şartların sağlanması bankanın kredi başvurusunda bulunacak olan kişiye başvuru talebi açmasında yeterlidir.

Taşıt Kredisinde Taksitlerin Ödenmesi Nasıl Olur?

Taşıt kredisinde ödemelerin genel eğilimle sabit rakamlar üzerinden ödenmesi seçeneği hakimdir. Son zamanlarda balon ödeme seçeneğinin devreye alınması önceleri taksitlerin az başlaması, taksit dönemi sonuna doğru toplu ödeme yapılması mantığına dayandırılır. Bu şekilde hem az ödemelerle başlanması sağlanırken hem de farklı yatırımların yapılması söz konusu olur.

Taşıt Kredisinde Miktar ve Vade Değişimi Olur Mu?

Düzenlemeler piyasanın haline ve ikinci eldeki araçların değerlenme şartlarına göre değişiklik gösterir. Rakamların ve vade sayısının araç almaya yetmemesi durumunda yeni düzenlemeler yapılarak konuyla alakalı kolaylık sağlanır. Bunun için takip ederek en uygun avantajı ve maliyeti elde etmek adına çaba gösterilmelidir. Mukayese.com çekilmek istenen kredi miktarı ve vade sayısı üzerinden bankaların güncel faizlerine ulaşarak hesaplamalar yapabildiğinden işlemlerden önce kullanılabiliyor.