Kuran kursunda kapı koluna asılı bulunmuştu

Kuran kursunda kapı koluna asılı bulunmuştu
Muş’ta bulunan bir Kuran kursunda 3 Temmuz tarihinde Mehmet Halit Yavuz isimli çocuk tuvalet kapısının koluna asılı bulunmuştu. Yavuz’un ölümüyle ilgili soruşturma dosyasına gizlilik kararı getirildi.

O dosyaya gizlilik kararı

Muş Merkez Karşıyaya Kuran kursunda 12 yaşındaki Mehmet Halit Yavuz isimli çocuk ölü bulunmuştu.

Cumhuriyet’ten Kayhan Ayhan’ın haberine göre; Diyarbakır’da yaşayan aile, kendilerine bir telefon geldiğini ve apar topar Muş’a gittiklerini anlatarak “Çocuk tuvaletin kapısında kendisin kemeriyle boğmaya çalıştı” ifadelerini kullanmışlardı.

Diyarbakır Barosu Çocuk Hakları Merkezi ve Muş Barosu Çocuk Hakları Komisyonu Yavuz’un ölümüne ilişkin ortak bir açıklama yaptı. Açıklamada 12 yaşındaki çocuğun ölümüyle ilgili soruşturmaya gizlilik kararı getirildiğini duyuruldu.

Soruşturma savcısıyla görüşüldüğü belirtilen ortak açıklamada şöyle denildi:
“Diyarbakır Barosu Çocuk Hakları Merkezi ve Muş Barosu Çocuk Hakları Komisyonu olarak öncelikle kısıtlama kararının kaldırılması gerektiğini ve etkin bir yargısal faaliyette bulunulması hususunda soruşturma makamının yükümlülerinin bulunduğunu hatırlatır kısıtlama kararının kaldırılması anından itibaren aşamalarda kamuoyuna detaylı bilgi verileceği hususunu bilgilerinize sunarız.”