Murat Ağırel Kaz Dağları’nı yağmalayan şirketinin genel müdürünün konuşmasına isyan etti. Her kelimesi, her hareketi küstahça

Murat Ağırel Kaz Dağları’nı yağmalayan şirketinin genel müdürünün konuşmasına isyan etti. Her kelimesi, her hareketi küstahça
Yeniçağ gazetesi yazarı Murat Ağırel, Doğu Biga madencilik Genel Müdürü Ahmet Şentürk’ün Kaz Dağları açıklamasına tepki gösteren bir paylaşımda bulundu. Ağırel, mesajında “Sırtını ‘’güce’’ yaslayıp üst perdeden konuşmak konforlu geliyor değil mi?” ifadelerini kullandı.

Kanadalı Doğu Biga madencilik Genel Müdürü Ahmet Şentürk’ün açıklamaları tepkileri de beraberinde getirdi.

Şentürk’ün iddialı ve küçük düşürücü sözlerine bir tepki de Yeniçağ gazetesi yazarı Murat Ağırel’den geldi.

Ahmet Şentürk’ün açıklamalarına Twitter hesabında yer veren Ağırel, "Her kelimesi, her hareketi küstahça... O topraklar ve o topraklardaki madenler bizim, bu halkın." ifadelerini kullandı.

Öte yandan mesajında Kaz Dağları’ndaki maden çalışmaları için de "Buyurun başlayabiliyorsanız başlayın bakalım!" diyen Murat Ağırel, "Sırtını ''güce'' yaslayıp üst perdeden konuşmak konforlu geliyor değil mi?" dedi.

NE OLMUŞTU?

Kanadalı Alamos Gold şirketinin Türkiye’deki iştiraki Doğu Biga Madencilik’in Ahmet Şentürk’ün açıklamaları tepkileri de beraberinde getirmişti.

Şentürk, o açıklamalarında "Bunu bir su ve vicdan nöbeti vesaire falan filan herkes her şeyi yapma hakkı sahiptir.Gelir çadırını kurar. 400 gün mü ne beklediler, bir gün bile gidip oradaki otoriteleri bunları buradan kaldırın, bunu yapın.. Hiç.. İstediği kadar beklesin. Herkesin gösteri hakkına benim saygım var. Konser verilmiş verilebilir. Bunlara farklı anlam yüklemem Biz dediğim gibi sabırlı adamlarız. Biz madenciyiz. Bizim madenimiz 30 milyon yıl bekledi. Biz 30 yıldır bekliyoruz orayı açmak için. 3-5 ay daha bekleriz sorun değil." ifadelerini kullanmıştı.

 

İlgili Haberler