Murat Ağırel'in avukatından Yeniçağ'a açıklama: Bu olay yargı tarihinde bir ilk!

Murat Ağırel'in avukatından Yeniçağ'a açıklama: Bu olay yargı tarihinde bir ilk!
Yeniçağ gazetesi yazarı Murat Ağırel’in avukatı Onur Cingil, mahkemenin Ağırel hakkında aynı zabıtta iki tane farklı kararı tebliğ etiğini belirterek; ‘Bu olay yargı tarihinde bir ilk, bir milat oldu. Kamuoyunun takdirine bırakıyoruz. Bu konuda da tutanağımızı tuttuk, itirazlarımızı yapacağız. Bu işin peşini bırakmayacağız.’ dedi.

Yeniçağ / İSTANBUL

Yeniçağ gazetesi yazarı Murat Ağırel hakkında İstanbul 5. Sulh Ceza Hakimliği’nin iki farklı karar aldığı Ağırel hakkında hem "Tutuklama" hem de "Serbest bırakma" kararı verildiği ortaya çıktı.

Skandal olayla ilgili Yeniçağ’a açıklamalarda bulunan Murat Ağırel’in avukatı Onur Cingil kararın yargı tarihinde bir ilk, bir milat olduğunu belirterek; 'Baştan sona zaten hukuksuz geçen bir süreçti. Bu olayda da tutanağımızı tuttuk, itirazlarımızı yapacağız.’ dedi.

Av. Cingil şu ifadeleri kullandı:

“Mahkeme iki tane farklı kararı aynı zabıtta bize tebliğ etti. Ama benim kararım tutuklama diyor. Biz de burada tutanak tuttuk. Bunun yoklukla malul bir karar olduğunu söyledik. Tahliye kararı da bulunduğu için tahliye edilmesi gerektiğini söyledik.

Bu olay da yargı tarihinde bir ilk, bir milat oldu. Kamuoyunun takdirine bırakıyoruz. Baştan sona zaten hukuksuz geçen bir süreçti. Bu konuda da tutanağımızı tuttuk, itirazlarımızı yapacağız. Bu işin peşini bırakmayacağız.”

İlgili Haberler