Müsavat Dervişoğlu'ndan Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'a zehir zemberek sözler

Müsavat Dervişoğlu'ndan Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'a zehir zemberek sözler
İYİ Partili Müsavat Dervişoğlu, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'a Cumhuriyet değerlerini hedef alan Bergama ilçe Milli Eğitim Müdürü Nuri Kiraz'ı görevden almadığı için tepki gösterdi. Selçuk'a bir tepki de Aytun Çıray'dan geldi.

Bergama ilçe Milli Eğitim Müdürü Nuri Kiraz, Lozan Anlaşması'nı ve Cumhuriyet değerlerini hedef alarak paylaşımda bulunmuştu.

Kiraz, şu ifadeleri kullanmıştı:

“Pek fazla Cuma mesajı atmam. Ama bu Cuma başka Cuma. Bu milletin bu minareler gibi dimdik ayakları üzerinde dikilmesi iradesi gösterdiğinin sembolik ifadesidir Ayasofya’daki Cuma. Bize dayatılan Lozan kilidinin bir maddesini daha çöpe attık. Darısı diğer maddelerin… Hutbeler devletin bağımsızlığının ifadesidir. Kölelere Cuma farz değildir. Cuma özgür birey ve toplumlar içindir. İşte bu yüzden bu Cuma başka Cuma. Mübarek ve daim olsun”

162044882-ilce-milli-egitim-muduru-bize-dayatilan-lozan-kilidinin-bir-maddesini-cope-attik-761454-1.jpg

DERVİŞOĞLU'NDAN MİLLİ EĞİTİM BAKANI ZİYA SELÇUK'A TEPKİ

İYİ Parti Grup Başkanvekili Müsavat Dervişoğlu, Twitter hesabından paylaşımda bulunarak Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'a çağrıda bulundu.

Dervişoğlu, şöyle konuştu:

"Tescilli Lozan ve cumhuriyet düşmanı Bergama ilçe Milli Eğitim Müdürü Nuri Kiraz efendi makamında oturmaya devam edecekse, başında bulunduğu bakanlığın “milli” sıfatı @ziyaselcuk’a haram olsun."

1-169.png

TARTIŞMAYA AYTUN ÇIRAY DA DAHİL OLDU

Müsavat Dervişoğlu'nun ardından Ziya Selçuk'a bir tepki de İYİ Parti İzmir Milletvekili Aytun Çıray'dan geldi.

Dervişoğlu'nun paylaşımının altına tweet atan Çıray, şu ifadeleri kullandı:

Sn Başkanım, Bu ziya Selçuk nasıl olmuş da benim kızlarımın ilk, orta ve liseyi okuduğu @TED1928 üniversitesine yönetim kurulu üyesi olmuş? Herhalde arkadaşım olan Yönetim Kurulu Bşk. Selçuk Pehlivanlı Bey bir açıklama yapar.

2-153.png