Mustafa Boydak’tan 'TMSF' açıklaması

Mustafa Boydak’tan 'TMSF' açıklaması
Bünyesinde bulunan 41 şirketinde 14 bin kişinin çalıştığı Boydak Holding'in TMSF'ye devri ile ilgili ilk açıklama Mustafa Boydak'tan geldi. Boydak, yasal haklarını kullanacaklarını açıkladı.

Mustafa Boydak Boydak Holding’in TMSF’ye devredilmesi kararının ardından Twitterüzerinden bir açıklama yaptı: "Boydak Holding'in Tmsf 'ye devrine karar verilmiş. Kararı henüz göremedik. Elbette hukuki haklarımızı tümüyle kullanacağız. Hayırlısı olsun."

Konuyla ilgili olarak TMSF’den ise resmi bir açıklama yapılmadı. Boydak Holding yönetimine Ağustos ayında beş kişilik kayyum atanmıştı.

Olağanüstü hal kapsamında geçen hafta yayımlanan kanunhükmünde kararnameye (KHK) göre, “terör örgütlerine” aidiyet veya irtibat nedeniyle şirketlere atanan kayyumların yetkileri TMSF’ye devredilecek.

Yine KHK’ya göre kayyum yetkisinin TMSF’ye hakim kararıyla devredilmesinin ardından kayyumların görevi sona erecek.Holding yöneticilerinden Memduh Boydak da FETÖ’ye finans desteği sağlandığı iddiasıyla daha önce başlatılan soruşturma kapsamında tutuklanmıştı.

Mobilya, tekstil, kimya, demir-çelik, lojistik, enerji, bilişim gibi birçok sektörde 41 şirketle faaliyet gösteren Boydak Holding’in 2015 yılında 6.9 milyar TL cirosu bulunuyo