Mustafa Cengiz'den Ali Koç'a zehir zemberek tepki

Mustafa Cengiz'den Ali Koç'a zehir zemberek tepki
Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz, sarı kırmızılıları Oğulcan Çağlayan transferi hakkında, “Oyuncu ayartmanın bedeli var” diyen Fenerbahçe Başkanı Ali Koç ile ilgili sert ifadeler kullandı.

Mustafa Cengiz'den Ali Koç'a zehir zemberek tepki

Uyuşmazlık Çözüm Kurulu (UÇK), geçtiğimiz sezon Çaykur Rizespor’dan Galatasaray’a transfer olan Oğulcan Çağlayan’ın sözleşme feshetme koşulları nedeniyle Galatasaray ve Oğulcan Çağlayan’a ceza verdi.

Yaşanan gelişmelerin ardından Fenerbahçe Başkanı Ali Koç da açıklamada bulundu. Koç, Galatasaray Spor Kulübü’nün futbolcu ayarttığını söyledi. Koç, Galatasaray’a verilen ceza ile ilgili, “Futbolcu ayartmanın bir bedeli var” ifadelerini kullandı. 

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç’un açıklamalarına Galatasaray cephesinden yanıt gecikmedi. Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz, Ali Koç’un açıklamalarına yanıt verdi.

Fenerbahçe camiasına büyük saygı duyduğunu belirten Cengiz, "En yakın dostlarımız, kardeşlerimiz, annemiz, babamız Fenerbahçelidir. Benim buradaki söylemlerim tamamıyla Fenerbahçe başkanına yöneliktir. Sevgili Ali Koç, sen haddini bileceksin. Sen yargıyı tahakküm altına alamazsın. Türkiye’nin en varlıklı insanı olabilirsin. Allah arttırsın; ama sen yargıya, tahkime, mahkemelere hakim olamazsın. Onları yönlendiremezsin. Baskı altına alamazsın. Bunu yapamazsın. Ne haddin var ne yetkin var bu konuda. Lütfen bu tip söylemleri kullanmayalım. Tahkimin bunu realize edeceğine inanıyorum. Tahkim realize edemezse Sayın Ali Koç buyursun Rize tarafına… Zaten hep Rize tarafında neler olduğunu bir gün anlatırım hatıralarımı yazarsam. Neler oldu çok şaşırırsınız. O zaman Rize ile birlikte hareket etsin. Taraf olsun. Bizimle birlikte UEFA’ya, FIFA’ya AİHM’e gelsin. Karşımızda gelsin. Bütün gücünü de kullansın. Haklı mı kazanır haksız mı? Onu görürüz. Kendi gözündeki merteği görmeden başkalarının gözündeki çöpü aramasın" dedi.

“DİSİPLİN CEZASI VERME YETKİLERİ YOK”

UÇK'nın verdiği cezayla ilgili yorum yapan Cengiz, şunları söyledi:

"Burada UÇK açısından konuşuyorum. 6 maç disiplin cezası vermişler. Böyle bir şey olamaz. UÇK’nın disiplin cezası vermeye yetkisi yok. Karar batıl bir hüküm. Hukukta asıl olan ilk incelemede usul incelenir. Usulde hata yapılmıştır. Futbolcunun iyi niyeti göz ardı edilmiştir. Çıkan 1.2 milyon ceza muazzam bir rakamdır. Bunu ne insan vicdanı ne adalet ne AİHM kabul etmez. Biz normal yargı yoluna, tahkime başvuracağız. Tahkim onay verirse, futbolcunun hoşnut olmadığı bir durum ortaya çıkarsa mahkemeye başvuracağız ve bununla sonuna kadar uğraşacağız. Öyle laflar dolanıyor ki, bu UÇK kararından sonra futbolcunun 6 maçlık cezası başlar deniyor. UÇK böyle bir ceza veremez ki! UÇK’nın uhdesinde değil. Veremez! Biz öyle biliyoruz. Verebiliyorsalar da tahkimden bunu düzeltmelerini istiyoruz."