Mustafa Yeneroğlu yeni partilerden birine mi katılıyor?

Mustafa Yeneroğlu yeni partilerden birine mi katılıyor?
AKP’den istifası sonrası yeni oluşumlardan birinde yer alması beklenen İstanbul Milletvekili Mustafa Yeneroğlu ile ilgili Ahmet Davutoğlu cephesinden çarpıcı bir iddia geldi.

Fatih ERGİN / YENİÇAĞ

AKP’den istifa eden İstanbul Milletvekili Mustafa Yeneroğlu’nun, Meclis’te bağımsız olarak mı kalacağı yoksa kurulacak yeni partilere mi dâhil olacağı merak edilirken, Ahmet Davutoğlu cephesinden çarpıcı bir iddia geldi.

İstanbul Milletvekili Mustafa Yeneroğlu’nun, Ahmet Davutoğlu cephesi ile temasta olduğu ve Davutoğlu kanadının Yeneroğlu’nun istifasından önceden haberi olduğu öğrenildi.

Davutoğlu’na yakın bir kaynak, “Yeneroğlu ile bir süredir temasımız vardı. İstifa noktasına geldiğini biliyorduk. İstifa kararının netleştiğini ise, bir gün önce öğrendik. Bizim yanımızda yer alacağına dair kesin bir şey söylemek doğru olmaz. Çünkü önümüzdeki süreçte nasıl bir yol izleyeceğine dair henüz karar vermiş değil. Ancak, kendisi ile temaslarımız sürüyor. Sayın Yeneroğlu’nun bizimle birlikte hareket etmeye yakın olduğunu düşünüyorum” dedi.

Diğer yandan Mustafa Yeneroğlu’nun AKP’den istifa ettiğini açıkladığı basın toplantısında yaptığı konuşma ile Ahmet Davutoğlu’nun Nisan ayında yayınladığı manifesto arasındaki benzerlik dikkat çekti. Her iki açıklamada da, AKP’nin kuruluş ilkelerinden uzaklaştığına vurgu yapılmasının yanında, AKP yönetimine yöneltilen itirazların da aynı minvalde olması, Yeneroğlu’nun Davutoğlu cephesine daha yakın olduğu yorumlarına neden oldu.