Mustafa Yeneroğlu'ndan Ali Babacan ve Ahmet Davutoğlu açıklaması

Mustafa Yeneroğlu'ndan Ali Babacan ve Ahmet Davutoğlu açıklaması
Partinin kuruluş ilkelerinden uzaklaştığını gerekçe göstererek AKP'den istifa eden İstanbul Milletvekili Mustafa Yeneroğlu, Ali Babacan ve Ahmet Davutoğlu'nun kuracağı partilerle ilgili dikkat çeken ifadeler kullandı.

Eski Başbakan Ahmet Davutoğlu ve Ekonomi eski Bakanı Ali Babacan'ın kuracakları yeni partileri aralık ayında resmen ilan etmesi beklenirken, AKP'den istifa eden Bağımsız İstanbul Milletvekili Mustafa Yeneroğlu'ndan dikkat çeken bir çıkış geldi.

Yeneroğlu'nun Davutoğlu ya da Babacan'ın kuracağı partilerden birine katılacağı iddia ediliyordu.

Tarafsız Ajans'tan Mehtap Gökdemir'in haberine göre, yakın çevresine bir takım açıklamalarda bulunan Mustafa Yeneroğlu, henüz 'Şu partiye veya bu partiye katılırım' şeklinde bir beyanda bulunmanın doğru olmadığını söyledi.

Güç birliğinin önemine dikkat çeken Yeneroğlu, demokrasi ve hukukun üstün tutulduğu oluşumların büyük destek alacağını ifade etti.

Yeneroğlu, şöyle konuştu:

'BAĞIMSIZ BİR YERE KADAR'

“Şu anda o konular erken konular. Önümüzü görelim. Sürece bağlı. Bağımsız olmak sonuçta belli bir yere kadar bir şey yapabilirsiniz. Güç birliği yapmak gerekiyor. Ben buna inanan birisiyim. Bir insan MKYK üyeliğinden istifa ediyorsa sonuçta herhalde çok somut gerekçeleri vardır ve artık kabul edilemeyecek bir noktada bir sürecin evrildiğini görüyordur ve bunun karşısına geçiyordur. Dolayısıyla bunun karşısına da tek başına geçmek bana göre haksızlık olur. Bir bütünlük içerisinde hareket edeceğim."

'GÜÇ BİRLİĞİ OLMALI'

"Türkiye’de içinde bulunduğumuz ortamda gerçekten bir güç birliği yapılmasının zorunlu olduğunu düşünenlerdenim. Net bir gündem var. Bu gündem karşısında da hukukun üstünlüğüne inanan, Türkiye’ye tekrar demokratik ilkeleri burada tekrar hakim kılma amacıyla yola çıkan mutlaka sayısız insan olacaktır. Çabaların birleştirilmesi gerektiğini düşünüyorum. Bunu da şu parti bu parti diye düşünmüyorum. Bir bağımsız milletvekilinin imkanı da kısıtlı. Dolayısıyla da Meclis bünyesinde de daha güçlü birliktelikler içerisinde hareket etmek gerekiyor. Bunu dikkate alarak bir süreci belirleyeceğiz.”

Edinilen bilgiye göre Yeneroğlu’nun, “Ben kadro hareketi dışında bir yerde olmam bundan sonra” dediği öğrenildi.

İTTİFAK İDDİASI

Öte yandan kulislerde Ahmet Davutoğlu ve Ali Babacan’ın kuracağı partilerinin bir süre sonra “ittifak” şeklinde “güç birliği” yapabileceği konuşuluyor.