Nagehan Alçı: "Devlet kutsal değildir"

Nagehan Alçı: "Devlet kutsal değildir"
Habertürk ekranlarında Türkiye Cumhuriyeti için "Katil devlet" ifadelerini kullanan Nagehan Alçı, bugünkü köşe yazısında bu sözlerini "Devlet kutsal değildir, vatan kutsaldır" diyerek savundu. Alçı'nın bu ifadeleri tepki topladı.

Daha önce PKK ve FETÖ'ye yönelik övgü dolu sözleri ve şehit eşlerine hakaretleriyle bilinen Nagehan Alçı, Habertürk'te yayınlanan Enine Boyuna programında Türkiye Cumhuriyeti'nin 1994'te terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonlarını eleştirerek canlı yayında 'Katil devlet' ifadelerini kullanmıştı.

Bu sözler kısa sürede büyük tepki toplarken, sosyal medyada Alçı ile ilgili soruşturma açılmasına yönelik kampanyalar başlatılmıştı.

Nagehan Alçı, tüm bu gelişmelerin üzerine bugünkü köşe yazısında söylediği sözlerin arkasında olduğunu belirtti ve "Devlet kutsal değildir, vatan kutsaldır" ifadelerini kullandı.

Alçı, şöyle devam etti:

Türkiye’de devlet kavramını Tanrı gibi gören ve dinsel şekilde kutsayan 12 Eylül-28 Şubat tarzı bir zihniyetin tehlikeli yükselişini yaşıyoruz. Vatan kutsaldır ama devlet değil.

Ne devlet kutsaldır ne de devlet görevlileri. Bilakis  güç ve yetkileri kısıtlanmazsa devlet o vatanda yaşayan yurttaşlar için bir canavar haline gelebilir. Devlet olgusunun doğası zalimleşmeye çok yatkındır.

İlgili Haberler