Nagehan Alçı sinyali verdi. Kimler Erdoğan'ı yargılamak istiyor

Nagehan Alçı sinyali verdi. Kimler Erdoğan'ı yargılamak istiyor
Nagehan Alçı, Din Alimleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (DİAYDER) hakkında hazırlanan iddianame hakkında bir yazı kaleme aldı. Alçı, “Bu iddianamenin bakış açısıyla yarın Tayyip Erdoğan’a da hapis istenebilir” dedi.

AKP''ye yakınlığıyla bilinen Habertürk yazarı Nagehan Alçı, İçişleri Bakanlığı''nın İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) hakkında "terör" iddiasıyla başlatılan teftişi değerlendirdi. Alçı, 335 sayfalık Din Alimleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (DİAYDER) iddianamesiyle ilgili “Bu iddianamenin bakış açısıyla yarın Tayyip Erdoğan’a da hapis istenebilir” başlığı ile kaleme aldığı yazıda DİAYDER hakkında düzenlenen iddianameyi değerlendirdi. 

“BU ZİHNİYET İLE ERDOĞAN DA YARGILANIR”

“İddianamenin içeriğinde hukuka tamamen aykırı olduğu çok açık bölümler var. Kürt kimliğini ve Kürtçe dilini kriminalize eden bir zihniyeti bu iddianamede gördüm ve çok üzüldüm” diyen Alçı, “Çok açık söylüyorum… Bu zihniyet yarın Recep Tayyip Erdoğan’ı da TRT Kürtçe kanalını açtığı ve demokratik açılım ile çözüm sürecini yürüttüğü için müebbet ile yargılamaya kalkar” diye yazdı.

Alçı yazısında, “Bu iddianameyi hazırlayanların zihniyetine göre tam 13 senedir kesintisiz 24 saat yayın yapan devlet televizyonu TRT Kürtçe tamamen illegal ve derhal kapatılması gerekiyor” ifadelerini kullandı.

Alçı’nın yazısından öne çıkanlar şu şekilde:

O sebeple bu girişime esas teşkil eden DİAYDER ile ilgili iddianameyi görmeden herhangi bir şey yazmak istemedim. Önce iddianameyi görmeyi bekledim.

Bugün o iddianameden yola çıkarak Ekrem İmamoğlu ve İBB hadisesini değerlendirmeye başlamak istiyorum.

En baştan tavrımı koyayım… İddianamenin içeriğinde hukuka tamamen aykırı olduğu çok açık bölümler var. Kürt kimliğini ve Kürtçe dilini kriminalize eden bir zihniyeti bu iddianamede gördüm ve çok üzüldüm.

PKK terör örgütü ile Kürt kimlik hassasiyetini özenle ayırması gerekirken ısrarla birleştiren bir arka plan var söz konusu iddianamenin kimi bölümlerinde.

Çok açık söylüyorum… Bu zihniyet yarın Recep Tayyip Erdoğan’ı da TRT Kürtçe kanalını açtığı ve demokratik açılım ile çözüm sürecini yürüttüğü için müebbet ile yargılamaya kalkar.

İroni yapmıyorum, durum aynen bu. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın müebbet ile yargılanmasını isteyen iddianameyi yazabilir bu kafa."

“Cumhurbaşkanlığı makamına Ümit Özdağ geldi de bizim mi haberimiz yok!”

“İroni yapmıyorum, durum aynen bu. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın müebbet ile yargılanmasını isteyen iddianameyi yazabilir bu kafa” diyen Alçı, devamında şunları kaydetti:

“Okurken düşündüm… Acaba ülkemizde paralel evrenler mi var? Bu iddianameyi yazanlar bu ülkenin Cumhurbaşkanı’nın Tayyip Erdoğan olduğunun farkındalar mı? Yoksa Cumhurbaşkanlığı makamına Ümit Özdağ geldi de bizim mi haberimiz yok?!

Bu iddianameyi hazırlayanların zihniyetine göre tam 13 senedir kesintisiz 24 saat yayın yapan devlet televizyonu TRT Kürtçe tamamen illegal ve derhal kapatılması gerekiyor.”

İddianamedeki “cüda” kelimesinin bölücü yapılmasına ve PKK jargonu gibi değerlendirilmesine “şoke olduğunu” belirten Alçı, “Oldu olacak İstiklal Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’u da suçlayın!”

İlgili Haberler