Nagehan Alçı’dan bir skandal daha!

Nagehan Alçı’dan bir skandal daha!
İktidara yakın yazar Nagehan Alçı, ‘Katil devlet’ sözlerinin ardından bir skandala daha imza attı. Alçı, terör örgütü PKK/YPG’nin siyasal kanadının güçlendirilmesi gerektiğini savunarak, YPG’nin Suriye’de bir sosyal gerçeklik olduğunu söyledi.

Canlı yayında Türkiye Cumhuriyeti'ne 90'lı yıllardaki terörle mücadele üzerinden, ‘Katil devlet’ dediği için büyük tepki çeken ve ekranlara bir süre çıkarılmayan iktidara yakın Habertürk yazarı Nagehan Alçı, yine skandal sözlere imza attı. Alçı, Türkiye’nin, terör örgütü PKK/YPG’nin siyasi kanadının güçlendirmesi gerektiğini söyledi.

İktidara yakın yazar Nagehan Alçı, ‘Katil devlet’ sözleri yüzünden büyük tepki çekmiş ve Habertürk’te bir süre ekranlara çıkarılmamıştı. Ancak dönüşünde yine skandal sözlere imza attı. Nagehan Alçı, bu sefer de terör örgütü PKK/YPG’nin siyasal kolunun güçlendirilmesi gerektiğini söyledi.

Habertürk’te yayınlanan sabah programına çıkan Alçı, terör örgütü PKK/YPG’nin Suriye’de bir sosyal gerçeklik olduğunu savunarak şu ifadeleri kullandı:

“Sahaya baktığımızda YPG denen yapı öyle uzayda salınan, hiçbir sosyal temeli olmayan bir terör örgütü olarak tanımlanamaz. YPG’nin silahlı kanadı çok açık bir terör örgütüdür, Türkiye’ye yönelik bir tehdittir. Ama aynı zamanda Suriye’nin içinde bir sosyal gerçekliğe de tekabül ediyor. Biz Barış Pınarı Harekatı’nda elde edilen başarının neticesi olarak belki orta vadede YPG’nin siyasi kanadının daha güçlü hale gelmesini sağlamaktır. Yani, YPG, PYD, Suirye’nin içinde bir gerçeklik olarak var ve olmaya da devam edecek.”

Alçı, programın sunucusunun PYD’nin siyasi kanadının ne olduğunu sorduğunda ise “PYD, bu PKK’dır ama vardır. Bunun bir tekabül ettiği sosyal kesim vardır Suriye içinde" dedi.

İlgili Haberler