NASA'nın en hayati projesi Türk bilim insanına emanet. 12 araştırma grubunu yönetecek

NASA'nın en hayati projesi Türk bilim insanına emanet. 12 araştırma grubunu yönetecek
Amerikan Havacılık ve Uzay Dairesi’nin (NASA) resmi internet sitesinden yaptığı açıklamada, NASA Astrobiyoloji Programı dahilinde oluşturulan yeni Astrobiyoloji Disiplinlerarası Kurulu’nu duyurdu. Kozmik kökenlerden gezegensel sistem oluşumuna, Dünya dışı yaşam formu arayışına kadar birçok alanı kapsayan bu araştırmaları yürütecek ekibi Türk Bilim insanı Betül Kaçar yönetecek.

Türk bilim insanı Betül Kaçar, Amerikan Havacılık ve Uzay Dairesi'nin (NASA) yeni projesine liderlik edecek. NASA proje kapsamında oluşturulan ekiplerin araştırmalarını resmi sitesinden yaptığı açıklamada, ‘Bu ekiplerin araştırmalarının derinliği, kozmik kökenlerden gezegensel sistem oluşumuna, yaşamın kökenlerine ve evrimine, Dünya'nın ötesinde yaşam formu arayışına kadar astrobiyoloji araştırmalarını kapsıyor’ şeklinde özetledi.

Projeyi yönetecek Türk bilim insanı Betül Kaçar ise sosyal medya hesabından konuyla alakalı olarak "Çok güzel bir haberi paylaşmak istiyorum. Projemiz NASA'nın yeni oluşturduğu astrobiyoloji merkezlerinden biri olarak seçildi. Önümüzdeki 5 sene boyunca evrendeki yaşam arama çalışmalarına yön verecek 12 araştırma grubundan oluşan bir ekibi yöneteceğim" paylaşımında bulundu.
  
betul-kacar.jpgbetul-kacar-2.jpg