NATO’den S-400 açıklaması

NATO’den S-400 açıklaması
NATO Genel Sekreteri Stoltenberg, Türkiye’nin S-400 alımı hakkında, ittifak üyelerinin istediği silahları alabileceğini, fakat ittifak içinde silahların operasyonel bakımdan uyumlu olması gerektiğini söyledi.

NATO Genel Sekreteri Stoltenberg bir Rus haber ajansına verdiği röportajda, Türkiye'nin Rus yapımı S-400 hava savunma sistemi satın alması hakkında, "İttifak üyeleri hangi silahları satın alacaklarına kendileri karar verme hakkına sahip. NATO için önemli olansa müttefikler tarafından satın alınan silahların birbirine uyumlu olması" ifadelerini kullandı.

'BU, NATO İÇİN KİLİT MESELE'

"Zira bu, görev ve operasyonlar sırasında NATO için kilit bir mesele" diye devam eden Stoltenberg şunları söyledi:

"Çoğu zaman müttefikler, NATO üyesi diğer ülkelerden askeri teçhizat alıyor. Çünkü bu, ittifakın operasyonel uyumluluğunu ve bunun bir neticesi olarak da güvenliğimizi güçlendiriyor."

Stoltenberg'in Rus basınına verdiği röportaj, 11-12 Temmuz'da Brüksel'de düzenlenecek NATO zirvesinden hemen öncesinde yayımladı.

Brüksel'deki zirvenin ardından Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve ABD Başkanı Donald Trump'ın Helsinki'de ilk defa geniş kapsamlı ikili bir görüşme yapması planlanıyor.