Ne yapsam kilo veremiyorum diyorsanız bu 7 besinden uzak durun

Ne yapsam kilo veremiyorum diyorsanız bu 7 besinden uzak durun
İngiltere'de yapılan bir araştırmaya göre, kilo verememenin en büyük nedenlerinden biri çok fazla işlenmiş et tüketimi. Hareketsiz kalmak ve yanlış egzersizler yapmakta adeta bu işin tuzu biberi oluyor.Peki en çok kilo aldıran besinler hangileri? Kilo aldıran diyet nedir? Hızlıca nasıl kilo verilir? İşte kilo vermenin düşmanı 7 besin

SALAM, SOSİS VE İŞLEM GÖRMÜŞ BESİNLERDEN UZAK DURUN

Hepimizin severek tükettiği Jambon, Sosis, salam, gibi işlem görmüş et ürünleri, kolay kilo alınmasına sebep olan besinlerdir. Demir ve proteinin açısından çok zengin bir besin kaynağıdır. Ayrıca doymuş yağ oranları ile sindirimi yavaşlatır. Bu yağlar, fazla miktarlarda tüketildiğinde çeşitli sorunlara neden olabilir. Doymuş yağlar, çoğunlukla, kötü kolesterol seviyelerini arttırır ve Kalp ve Damar hastalıklarının  gelişmesini hızlandırır. Buna ek olarak, bu yağlar vücudun belirli bölgelerinde, karın ve bacaklar gibi, çok çabuk birikir. 

lrvoyzad0kjmw2or8rmnq.jpg

HEPİMİZİN YAPTIĞI BİR HATA DİYET İÇECEKLER

Imperial College London'ın yaptığı yeni bir araştırmada, düşük kalorili tatlandırıcılı içeceklerin, şekerli içeceklere kıyasa kilo kaybına faydası olduğunu gösteren somut bir veri bulunamadı. Profesör Swithers, "Diyet gazlı içeceklerin kötü olabileceğini düşünüyoruz çünkü tükettiğiniz şekeri sindirmeyi zorlaştırıyor. Hayvanlar gerçek şeker aldıklarında, bunu sindirmekte zorlanıyorlar ve hormonların verdiği tepki değişiyor, kandaki şeker seviyesi artıyor ve bu da kilo alımına neden oluyor" diyor.

i-060.jpg

CİPS VE TÜREVLERİ TEHLİKE SAÇIYOR

Patates cipsinin hiçbir zaman sağlıklı bir yiyecek olduğu düşünülmemiştir. Harvard Üniversitesi'nde yapılan bir araştırmaya göre son 4 yılda patates cipsi en çok kilo aldıran yiyeceklerin başında geliyor. Cipsin tek başına sağlıksız olması yetmezmiş gibi, patates cipsiyle tüketilen şekerli içecekler de kilo almaya neden olur.

kansere-sebep-olan-14-yiyecek-206398.jpg

PATATES KIZARTMASI DİYİP GEÇMEYİN 

Yukarıdaki maddede Harvard Üniversitesi'nin yaptığı bir araştırmadan bahsetmiştik. aynı araştırmaya göre, listede en çok kilo alımına neden olan ikinci besin ise patates kızartması. Patates kızartması tek başına 4 yılda ekstra 1 buçuk kilo almaya neden oluyor. Patates kızartmasının kilo aldırması sadece çok yağ çektiği için kalorili olmasında yatıyor, aynı zamanda işlenme süreci de kilo aldırıyor. 

patates-nasil-kizartilir.jpg

 

ALKOLLÜ İÇECEKLER

Alkolden aldığınız kalori vücut tarafından kolay kolay depolanmıyor ve yağa çevrilmiyor. Ancak bu yine de alkolü masum bir pozisyona taşımaya yeterli değil. Çünkü bu noktada alkolün yanında tükettikleriniz ön plana çıkıyor.Örneğin, 100 kalorilik bir alkollü içecekle birlikte 100 kalorilik bir tabak makarna tükettiğinizde vücut önce alkolün kalorilerini yakmaya başlıyor. Fakat alkolün yanında veya hemen ardından tükettiğiniz makarnanın kalorileri vücutta depolanmaya başlıyor. Academy of Nutrition and Dietetics Dergisi'nde yayımlanan bir araştırmaya göre alkol alımı günde fazladan 384 kalori almaya neden oluyor. 

scale-1200-003.jpg

ZAYIFLATTIĞI ZANNEDİLEN DİYET ÜRÜNLER

"Light" veya diyet ürünler şişmanlatıcı gıdalar arasında başı çeker. Günümüzde, her bir ürününün normal ve light seçeneğini piyasaya sunan markalar mevcut. Bununla birlikte, çoğu “light” ürün, genellikle bir bileşeni azalttıkları zaman yaşanan lezzet kaybını telafi edebilmek için sodyum, yağ ve diğer toksik ve yapay tatlandırıcılarla doldurulur. Mutlaka bu tarz gıdalardan da uzak durun.

SOFRALARDAN EKSİK OLMAYAN BEYAZ EKMEK

Fakat beyaz ekmeğin posa içeriği neredeyse yok denecek kadar azdır. Bu sebepledir ki, beyaz ekmek tüketiminden sadece birkaç saat sonra kişi tekrar açlık hissi duyar. Beyaz ekmek tüketimi bel bölgesinden kilo almanıza neden olur. Glisemik indeksi yüksek bir besin olduğu için tüketim sonrası salgılanan fazla insülin sebebiyle besinler direkt yağ olarak depolanır. Bu depolama da çoğunlukla bel çevresinde gerçekleşir. Fakat tam tahıllı ekmeğin glisemik indeksi düşüktür. Kan şekerinden ani iniş çıkışlar yaratmaz ve daha az insülin salgılanır. Bu şekilde hem daha çok tok kalmış olursunuz, hem de yedikleriniz yağa dönüşmeden vücut tarafından kullanılır.

KAYNAK: POSTA