Necmettin Kesgin hakkında yakalama kararı

Necmettin Kesgin hakkında yakalama kararı
Yerel seçim sürecinde Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'a senet iftirası atan ve iktidara yakın medyanın sahip çıktığı Necmettin Kesgin hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yakalama kararı çıkarıldı.

Yerel seçimlerde Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'a attığı senet iftirası ile gündeme gelen ve o dönemde iktidar medyası tarafından 'saygın iş adamı' denilerek sahip çıkılan Necmettin Kesgin, hakkında yakalama kararı çıkarıldı. Kesgin’in yakalanarak cezaevine gönderilmesi bekleniyor.

Kesgin,  daha önce Mansur Yavaş'ın şikayeti üzerine sahte senet düzenlediği için resmi belgede sahtecilikten 4 yıl, şantajdan 1 yıl 3 ay ve özel hayatın gizliliğini ihlalden (yaptığı görüşmeleri izinsiz olarak görüntülü ve sesli olarak kayıt yaptığı) 1 yıl 3 ay olmak üzere toplam 6 yıl 6 ay hapis cezası almış ve bu cezası istinaf mahkemesince tescillenmişti.

Yerel seçim sürecinde Mansur Yavaş’a karşı senet iftirası atan Necmettin Kesgin'in daha önceden de sahte ÖSYM belgesi düzenlemek suretiyle resmî evrakta sahtecilik suçundan 1 yıl 8 ay kesinleşmiş cezası bulunuyordu. Kesgin, geçtiğimiz ay ise "çocuklara ilişkin müstehcen görüntü bulundurmaktan" 3 yıl ceza almıştı.

ÖZHASEKİ'NİN SON UMUDU DA BİTTİ

Ankara kulislerine yansıyan bilgilere göre, AK Parti'nin Ankara Büyükşehir Belediyesi başkan adayı olan Mehmet Özhaseki, uzun bir dönemdir Yavaş'a soruşturma açılmasını talep ediyordu. Bu sayede yeniden aday olup ABB Başkanlığı koltuğuna oturma planları yapan Özhaseki'nin Necmettin Kesgin olayından çok umutlu olduğu biliniyordu.

Özhaseki'nin bu konuda Adliye'de de bazı temaslarda bulunduğu ve işlerini M.S. isimli avukat üzerinden sağladığı öğrenilirken, Kesgin'e yakalama kararı çıkması Özhaseki'nin tüm beklentilerini boşa çıkardı. Yaşanan son gelişme üzerine Ankara kulislerinde "Özhaseki duvara tosladı, artık hiç umudu yok" yorumları yapılmaya başlandı.

Özhaseki, seçim kampanyası döneminde de Necmettin Kesgin üzerinden Yavaş'ı yıpratmak istemiş ve bu konuda iktidar medyasından da tam destek almıştı.