Nefes alamayan adamın burnundan Sovyetler Birliği parası çıktı

Nefes alamayan adamın burnundan Sovyetler Birliği parası çıktı
Rusya'da meydana gelen olayda nefes darlığı şikâyeti ile hastaneye başvuran adamın burnundan, yıkılan Sovyetler Birliği’ne ait para çıktı. Adamın parayı 6 yaşında burnuna sıkıştırdığını ancak annesine söylemediği belirtildi.

Rusya’da eşine az rastlanır bir olay meydana geldi. Rus ve dünya basınına yansıyan habere göre nefes darlığı şikâyeti ile hastaneye giden adamın burnundan, yıkılan Sovyetler Birliği dönemine ait para çıktı.

59 yaşındaki adam, sağ burun deliğine bozuk para sıkıştırdığında henüz 6 yaşındaydı. Korkusundan annesine durumu açıklamayan adam, yıllar içinde paranın varlığını da unuttu.

TEDAVÜLDEN KALDIRILMIŞTI

Genel anestezi ile yapılan endoskopik ameliyat sonrası çıkarılan para, 53 yıl öncesinin Sovyet bozuk para birimi olan 1 kopik. 1991'de Sovyetler Birliği'nin dağılışıyla birlikte bu para da tedavülden kalkmıştı.

RAHAT NEFES ALABİLİYOR

Burundan çıkarılan paranın üzerinde artık orak ve çekiç amblemi görünmüyordu. Kulak burun boğaz uzmanı Elena Nepryakhina "Hasta Cuma günü ameliyat oldu, Pazar günü taburcu edildi. Artık burnundan tam olarak nefes alabiliyor" dedi.