Nefes kesen seçimde skandal iddia. ABD'nin sosyal medyasında gündem oldu

Nefes kesen seçimde skandal iddia. ABD'nin sosyal medyasında gündem oldu
ABD seçimlerinde gergin bekleyiş sürerken, sosyal medyada çok sayıda seçimlerde hile tartışması gündeme geldi.

Hürriyet’in haberine göre, BBC'nin dezenformasyon ve sosyal medya muhabiri Marianna Spring, kritik eyaletlerden biri olan Pennsylvania'da teyit edilmemiş oy sahteciliğine ve hileye ilişkin iddialar olduğunu duyurdu. Fakat Spring, dayanaksız bu iddiaların kritik eyaletleri hedef aldığı görüşünde.

Philadephia'da bir gözlemcinin seçim merkezine girmesinin engellendiği iddiasıyla bir videonun sosyal medyada yayıldığı belirtildi. Videonun Twitter'da 2 milyondan fazla izlendiği ve Trump yanlısı hesaplardan paylaşıldığı görülüyor. Videonun sahte olmadığı ve olayın hile değil seçim kurallarıyla ilgili bir karışıklıktan kaynaklandığı düşünülüyor.

Videodaki bir adam, yetkililer tarafından dışarıda durması için uyarılıyor. Bir kadının adı bilinmeyen şahsa, "şehir geneli" sandık izleme belgesinin bazı özel oy merkezlerinde geçerli olmadığını söylüyor.

Videodaki şahsın, sonradan özür dilenerek merkeze alındığı görülüyor.

TRUMP ÇAĞRIDA BULUNDU

Oy sayımı sürerken, seçimlerde hile iddiasına dair Trump'tan da bir tweet geldi. Trump attığı tweette "Seçimi çalmaya çalışıyorlar, seçimi çalmalarına izin vermemeliyiz. Sandıklar kapandıktan sonra oy kullanılamaz " çağrısında bulundu.