Nesnelerin İnterneti kısaltması nedir? Hadi İpucu Cevabı

Nesnelerin İnterneti kısaltması nedir? Hadi İpucu Cevabı
Canlı Bilgi Yarışması Hadi ipucu sorusu cevabı belli oldu. Hadi, "Türkçesi "Nesnelerin İnterneti" olan, aklınıza gelebilecek her nesnenin internete erişip diğer cihazlarla iletişim halinde olması anlamına gelen kısaltma nedir? İşte Hadi ipucu cevabı...

Kısa sürede bir milyona aşkın kullanıcı sayısına ulaşan hadi ipucu sorusu cevabı belli oldu. Hadi bu akşam yayınlanacak olan ipucu sorusunu Instagram hesabından takipçilerine şu sözlerle paylaştı, "İnternet sayesinde evimizdeki elektronik eşyaların çoğuyla uzaktan etkileşime geçebiliyor, onları kontrol edebiliyoruz. İngilizcesi "Internet of Things" olan bu kavram, bugünkü ipucumuzun da konusunu oluşturuyor. Türkçesi "Nesnelerin İnterneti" olan, aklınıza gelebilecek her nesnenin internete erişip diğer cihazlarla iletişim halinde olması anlamına gelen kısaltma nedir? Cevabı İngilizce düşünmeyi unutma hadici" dedi. Hadi bugün saat 20:30'da yayınlanacak olan yarışmasında 50.000 TL değerindeki ödülü 12 soruyu bilen kullanıcıları arasında bölüştürecek. 

HADİ İPUCU CEVABI

17 Aralık 2018 Hadi ipucu sorusu: Türkçesi "Nesnelerin İnterneti" olan, aklınıza gelebilecek her nesnenin internete erişip diğer cihazlarla iletişim halinde olması anlamına gelen kısaltma nedir? 
Cevap: Internet of Things kısaca IoT

HADİ İPUCU SORUSU: NESNELERİN İNTERNETİ NEDİR?

Internet of Things kavramının tarihine baktığımızda ilk olarak 1999 yılında Kevin Ashton tarafından kullanıldığını görüyoruz. Ardından da yavaş yavaş IoT konseptli ürünler gelişiyor. Ve öyle büyüyen bir pazar olacağı öngörülüyor ki, Gartner’ın yaptığı araştırmaya göre 2020 yılında yaklaşık 26 milyar ürünün bir şekilde internete bağlanılacağı tahmin ediliyor.

Akıllı bileklikler, akıllı saatler, akıllı gözlükler, akıllı tshirtler, akıllı raketler, ev otomasyon sistemleri, akıllı arabalar ve birçoğu. Nesneler üzerine yapılan yatırımlarla, hepsi yakın bir zamanda Wi-Fi ve Bluetooth teknolojisi ile internete bağlanıyor olacak. Bağlanılamayan bölgelerde de Mark Zuckerberg’in Internet.org projesi altında hayatımıza dahil etmeyi planladığı dronelar devreye girecek. Akıllı ürünler de internete yakınlarında bulunan modemler dışında dronelar sayesinde de girebilecek ve kullanıcılara bildirileri aktarabilecek.

Internet of Things kavramı altında geliştirilen ürünler genelikle mobil cihazlar ve tabletlerle birlikte çalışıyor. Her nesnenin mobil üzerinden erişilebilen bir uygulaması oluyor ve böylece bu uygulama sayesinde nesneler bildirimleri uygulamalara aktarabiliyor. Mesela Google tarafından satın alınan akıllı ürün Nest, evde olmadığınız durumlarda evin sıcaklığını uygulama üzerinden kontrol edebilmenizi sağlıyor. Uygulamayı, eve yerleştirilen Nest ile entegre ederek bunu gerçekleştirebiliyorsunuz.