Netanyahu’nun yargılanması çok yakın

Netanyahu’nun yargılanması çok yakın
İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’nun eşi Sara Netanyahu’nun resmen yolsuzlukla suçlanmasının ardından Başbakan Netanyahu’nun suçlanmasının ihtimalini güçlendirdi.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’nun eşi Sara Netanyahu’nun resmen dolandırıcılık ve güveni kötüye kullanmakla suçlanması, tüm dünyada büyük yankı bulurken bu gelişmenin başbakanın da suçlanmasını bir adım daha yaklaştırdığı düşünülüyor.

Sara Netanyahu’nun 100 bin dolar değerinde yemeği devlet fonlarından gider olarak gösterdiği için polis tarafından soruşturma açıldığı, şimdi de dolandırıcılık ve güveni kötüye kullanmakla suçlamasının ise eşi Binyanim Netanyahu hakkında devam eden soruşturmaların sonucunu ne ölçüde etkileyeceği merak ediliyor.

Jerusalem Post gazetesi, Sara Netanyahu’nun “düşüşünün”, Adalet Bakanı Avichai Mandelblit’in Başbakan’ı suçlamasını “bir adım daha yaklaştırdığını”belirttiği haberinde, “Tüm şüphelilere eşit muamele yapılmalı ancak bir hükümetin düşmesine yol açabilecek bir başbakan hakkında suçlama getirilmesi, çok farklı bir şey” yorumunu yapıyor.

Başbakan Netanyahu hakkında, “Olay 4000” olarak bilinen soruşturma kamuoyuna duyurulmasından önce Adalet Bakanı Avichai Mandelblit’in Sara Netanyahu’yu suçlamada bulunabileceğini ancak başbakanı yolsuzluk soruşturmasından kurtaracağı yönündeki görüşlerin bulunduğunu anımsatan gazeteye göre, yeni gelişmeler nedeniyle artık Netanyahu hakkında yargı sürecinin başlatılması kolaylaştı.

Netanyahu tarafından görevine getirilen Mandelblit’in, “başbakan ve ailesi ile olan köprüleri resmen yaktıktan sonra başbakan hakkında suçlama getirmesini durduracak hiçbir şey kalmadığı” değerlendirmesi de yapılıyor.