Netflix hesabı olanlar dikkat! Şifresini paylaşanlara ceza geliyor

Netflix hesabı olanlar dikkat! Şifresini paylaşanlara ceza geliyor
Netflix hesap şifresi paylaşma paralı oluyor. Netflix, şifre paylaşımını sona erdirmek istiyor olabilir mi? İşte yeni özellik.

Şifresini paylaşanlara ceza geliyor

Netflix, hesap sahiplerinin aynı evde yaşamadığı kişilere şifre paylaşmasını durduracak ilginç bir adım atıyor. Yayın platformu, farklı kişilere şifre paylaşanlardan ekstra ücret talep edecek özelliği test etmeye başladı.

Aslında şirketin hizmet şartlarına göre, bir müşteri hesabının ev dışındaki kişilerle paylaşılması yasak. Netflix, hesap şifresi paylaşma “oyununa” yıllarca göz yumduktan sonra, nihayet yeni bir karar almaya hazırlanıyor. ShiftDelete''den alınan bilgilere göre platform, hesaplarını ev dışındaki kişilerle paylaşanlar kullanıcılarından fazla ödeme alacak bir sistem geliştirdi.

Netflix hesap şifresi paylaşma paralı oluyor

Netflix Ürün İnovasyonu Direktörü Chengyi Long’a göre yayın platformu, üç ülkede (Şili, Kosta Rika ve Peru) “Ekstra üye ekle” özelliğini başlatıyor. Netflix, yeni abonelik sistemiyle birlikte hesap şifrelerinin hem kolay hem de yasal bir şekilde paylaşılmasına izin verecek. Yeni ödeme seçeneği, önümüzdeki birkaç hafta içinde üç ülkede kullanıma sunulacak.

Netflix Standart ve Premium planlarına sahip olan müşteriler “Ekstra Üye ekle” özelliği sayesinde birlikte yaşamadıkları en fazla iki kişi için yeni profil oluşturabilecek. Ekstra iki kişinin her biri kendi profili, kişiselleştirilmiş dizi/film önerileri, oturum adı ve şifresi olan yan hesaplar yaratabilecek. Netflix’e göre bu, ayrı hesap açmanın maliyetinden daha ucuz olacak.

“Standart ve Premium planlarımızla kullanıcıların Netflix hesaplarını paylaşmalarını her zaman kolaylaştırdık. Bunlar son derece popüler olsa da, Netflix’in ne zaman ve nasıl paylaşılabileceği konusunda kafa karışıklığı yarattılar. Yeni plan ise tek bir hesabı başka evler arasında paylaşmaya izin verecek.”

Ek olarak Netflix, mevcut abonelerin kullanıcı profillerini yeni hesaplara aktarmalarını da kolaylaştırmak istiyor. Test ülkesindeki kullanıcılar, hesaplarını paylaştıkları kişilerin profil bilgilerini yeni bir hesaba veya Ekstra Üye alt hesabına aktarmalarına izin verme hakkına sahip olacak.

İlgili Haberler