Netflix'e en hızlı hangi ülke giriyor? Türkiye kaçıncı sırada

Netflix'e en hızlı hangi ülke giriyor? Türkiye kaçıncı sırada
Netflix’e en hızlı bağlanabilen ilk 20 ülke arasına Türkiye giremedi. Görüntü kalitesi, başlatma süreleri ve kesinti sıklığı sebebiyle Türkiye, sıraya gerilerden girdi.

ShiftDelete''de yer alan bilgilere göre; Netflix en iyi prime-time yayın deneyimini sunan internet servis sağlayıcılarını sıraladığı, her ay güncellenen “İSS Hız Dizini” tablosunun Mart 2022 sürümünü yayınladı. Asya bölgesindeki beş sağlayıcı önceki aylara kıyasla hız artışı kaydederken, Netflix’e en hızlı bağlanabilen ilk 20 ülke arasına Türkiye giremedi.

Bulundukları ülkede geniş bant hizmeti veren ve internet servis sağlayıcılarının dahil edildiği İSS Hız Dizininde, prime-time’da aynı Netflix performansını göstermek için gereken ortalama bit hızının düşmesi sonucu, en yüksek performansı gösteren İSS’lerin 3,8 Mbps’lik hızı, Mart ayında 3,6 Mbps’ye geriledi.

Bu kapsamda en yüksek hızı kaydeden yirmi ülke; ABD, Almanya, Avustralya, Belçika, Birleşik Krallık, Danimarka, Güney Kore, Hollanda, Hong Kong, İspanya, İsrail, İsveç, İsviçre, Lüksemburg, Macaristan, Malezya, Panama, Portekiz, Romanya, Singapur ve Tayland olarak kayda geçti.

Aktarılan bilgiye göre Vietnam’da VNPT, saniyede 0,2 Mbps artışla hızını 3,4 Mbps’ye çıkardı. Japonya’da geçen ay, 0,2 Mbps düşüş kaydeden VECTANT ise 0,2 Mbps’lik artışla hızını 2,8 Mbps’ye yükseltmeyi başardı. Kuveyt’teki Zajil Telecom da aynı artışı gösterdi. Pakistan’daki Fiberlink, 0,2 Mbps’lik artışla hızını 2,6 Mbps’ye yükseltti.

Ülke ortalamasında 0,2 Mbps’lik bir düşüş yaşayan ülke ve bölgeler; Paraguay, Bolivya, Brezilya, El Salvador, Finlandiya, Güney Afrika, Hindistan, Hollanda, İrlanda, İtalya, İzlanda, Kanada, Kolombiya, Kosta Rika, Meksika, Norveç, Uruguay ve Yeni Zelanda oldu.

İlgili Haberler