Netflix ABD'de yapmadığını Türkiye'de yaptı

Netflix ABD'de yapmadığını Türkiye'de yaptı
Netflix geçtiğimiz günlerde abonelik ücretlerine zam yapıp hesaplarını paylaşanlara ekstra ücret ödemesi getireceğini açıklamıştı. Fakat Netflix yaptığı son açıklamada ABD'deki abonelerinin hesap paylaşmasına herhangi bir ek ücret getirmeyeceğini duyurdu. Türkiye'de ise hâlâ ek ücret konusu yapılacağı konusunda kararlı.

ShiftDelete''de yer alan habere göre; Netflix, geçtiğimiz Mart ayında yaptığı bir açıklamada hesap paylaşımı yapan, yani şifrelerini başkalarına veren abonelerden ek ücret talep edeceğini duyurdu. Bu kararı aynı evde yaşamayan ve ortak hesap kullanarak masrafı bölüşen kişilere karşı aldığını söylese de kullanıcılardan büyük bir tepki gördü. Üstelik şimdi ortaya çıkan bilgilere göre bu durum her ülkede geçerli olmayacak. Yani bir çifte standart söz konusu.

NETFLİX, ABD’Lİ KULLANICILARIN HESAP PAYLAŞIMI YAPMASINA İZİN VERECEK!

Paylaşılan verilere göre Netflix kullanıcılarının yüzde 50’sinden fazlası hesap paylaşımı yapıyor. Karşılığında ise ya ücretin bir kısmını ya da paylaştığı kişinin Disney, Hulu ve HBO gibi hesaplarının şifrelerini alıyor. Bu sebeple şirket, şifrelerini aile dışındaki kişilerle paylaşanlardan ek ücret talep edeceğini söyledi.

Fakat bugün bir şirket yetkilisi yapmış olduğu röportaj sırasında platformun hesap paylaşımı yapanlara getireceği ek ücretin ABD’de geçerli olmayacağını söyledi. Zira halihazırda kısa bir süre önce test aşaması başlatılan bir abonelik sisteminde, hesaplarını evlerinin dışında yaşayan kişilerle paylaşmak isteyen kişilere aylık 2,99 dolarlık bir ek ücret sunuluyor.

Yani aslında şifresini başkalarıyla paylaşanlara bir ceza ödemesi getirmek yerine, abonelik sistemleri içerisinde ufak bir ek ücret ödeyerek bu yaptığını yasallaştırmış olacaklar. Üstelik bu 2.99 dolarlık ücret 2 yeni kullanıcı için geçerli olacak.

Avrupa’nın geri kalanında olduğu gibi ülkemizde de uygulanacak olan ceza sisteminde ise benzer bir ücretin yer alması bekleniyor. Yani şifresini paylaşanlara 3 dolarlık civarı bir ek ödeme getirilebilir. Tabii bize gelecek sistemde kaç kişiyle paylaşıldığına bakılmayacaktır.

Bugün itibariyle platform, Türkiye’deki fiyatlarına ciddi bir oranda zam yaptı. Bununla birlikte yeni fiyatları Temel plan için 37.99 TL, Standart plan için 57.99 TL ve Özel plan için de 77.99 TL oldu. Dolayısıyla mantıklı bir dolar TL çevirisi yapacak olursak 45 TL’nin çok daha altında bir tutarla karşılaşmayı bekliyoruz.

İlgili Haberler