Nihat Zeybekci: "İzmir şarabını  marka yapacağım"

Nihat Zeybekci: "İzmir şarabını  marka yapacağım"
Daha önce içki üretimini desteklediklerini söyleyen AKP'nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Zeybekci, şimdi de İzmir şarabını uluslararası marka yapma sözü verdi. 

AKP tarafından İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na aday gösterilen Nihat Zeybekci, "Ben İzmir şarabını uluslararası marka yapmak istiyorum. Bağcılığın gelişmesi için özel enstitüler kuracağız" dedi.

Hürriyet gazetesi yazarı Ertuğrul Özkök'e verdiği röportajda Urla'daki üzüm bağlarında fotoğraf çektirmek istediğini söyleyen Zeybekci, "Bağcılığın gelişmesi için özel enstitüler kuracağız" açıklamasında bulundu. Özkök'ün önceki gün, "Size İzmirli bir AK Parti vaat ediyorum" başlığıyla kaleme aldığı yazısında röportajın ilgili bölümü şu şekilde yer aldı:

"Nihat Zeybekci'ye 'Nerede fotoğraf çektirelim' diye sorduğumda, kendisi 'Urla'da bağlarda çekelim' dedi. 'Ama orada şarap bağları var' dedim. 'Ben İzmir şarabını uluslararası marka yapmak istiyorum. Bağcılığın gelişmesi için özel enstitüler kuracağız' cevabını verdi ve ekledi: 'Unutmayın ben Denizliliyim. Orada Güney'de ve başka yerlerde binlerce dönüm şarap bağı var...' Bağlar arasında dolaşırken, 'Şunlar 9 yaşında, şunlar 12 yaşında' diye yorum yaptı. Yani bağcılığı biliyor..."


AKP'li Zeybekci, T24'ten Şirin Payzın'a verdiği röportajda da yerli alkollü içki üretimini desteklediklerini söylemişti. Zeybekci, Payzın'ın "AKP'ye yönelik genel bir ön yargı var, şarap üretimine teşvik vermeyi düşünür müsünüz" sorusunu, "Alkollü içki üretimini destekleyerek geldik, hükümet olarak yerli içki üretimimizi, diğer ülkelerden ithal edilen ürünlerin üzerine koyduğumuz vergilerle koruyarak geldik" diye yanıtlamıştı. 

"Kürt seçmenin de belirleyici olduğu İzmir'de Kürt seçmene ne mesajınız var?" sorusuna da "Kürt vatandaşlarımızı bir kimlikle tanımlamak, ayrıştırmaktır" sözleriyle karşılık veren Zeybekci, Payzın'ın Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "HDP eşittir PKK" açıklamasının Kürt seçmen nezdinde sıkıntı yaratıp yaratmadığı sorusu üzerine, "HDP demokratik, seçimlere giren legal bir partidir. Ama terörü bir kez lanetlemeleri gerekir" diyerek şu ifadeleri kullanmıştı:

"Onları seçen benim vatandaşım. Oy veren 6 milyon benim vatandaşım. Orada sorumluluk sahipleri çok net bir şekilde terör ve terör örgütünü lanetlemeli. Bunu bir kere yapmaları lazım. Çukur eylemlerin unutmayalım. Türkiye'nin bir bölümünü parçalamak için yapılan operasyondu. Suriye'nin de kuzeyiyle yürütülen bir operasyon, Burada bütün millet olarak karşı durduk. Demokrasi, sevmek ve seçilmekle ilgili bölümleri kesinlikle kutsal görüyorum. Ancak, Türkiye'nin bağımsızlığını, bütünlüğü, birliği ve kardeşliğini kutsal görüyorum. Diğer yandan CHP, HDP ile hareket etmek veya yürümekten rahatsız. Ama her türlü iş birliği de yapmak gibi bir şey var. Tabii kendi tercihleridir. Ben hiç de rahatsız olmam."