Nihat Zeybekçi: "Kocaoğlu aday olursa süreç değişir"

Nihat Zeybekçi: "Kocaoğlu aday olursa süreç değişir"
AKP'nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Nihat Zeybekci, Aziz Kocaoğlu'nun adaylığını koymasıyla sürecin değişeceğini söylerken, "Gümbür gümbür değil çisil çisil ama devamlı bir seçim kampanyası yapacağız" dedi.

Yerel seçim çalışmaları kapsamında ilçe turlarına devam eden Zeybekci, konuk olduğu TV 35'te Aziz Kocaoğlu'nun adaylığına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Aziz Kocaoğlu ile belediye başkanlığına hemen hemen birlikte başladıklarını dile getiren Zeybekci, şöyle konuştu:

"Aziz Kocaoğlu bu şehirde yüzde 50 ile seçilen bir belediye başkanıdır. Adaylığını koyduğu zaman değişir, o vasfı kalkıyor onu da söyleyeyim, ama bizim için o konuda bir sıkıntı olmaz. Yüzde 50 ile seçilmiş olan milletin iradesi tarafından 5 yıl boyunca görevlendirilmiş olan bir süreç yaşıyor. Millete olan saygımızdan ona karşı da herhangi bir şeyimiz olmaz ama bu süreçte herhalde bir diyalog yaşandı öyle. Ben taraftar değilim" dedi.

"GÜMBÜR GÜMBÜR DEĞİL ÇİSİL ÇİSİL"

Seçim çalışmaları çerçevesinde izleyecekleri seçim kampanyası hakkında da bilgiler veren Zeybekci, kampanyalarının klasik bir seçim kampanyası olmayacağını söyledi.

Zeybekci, "Gümbür gümbür bir seçim kampanyamız hiç olmayacak. 30 ilçemiz dışında metropolde de çok daha fazlasını yapacağız. Ana caddelerinde ve sokaklarında dolaşmadığım hiç bir ilçe kalmayacak. Ama metropole geldiğiniz zamanda günde 78 saat yürüyerek çalışacağım. Yürürken de yanımızda o ilçemizin adayı, ilçe başkanımız olacak üç kişi gezeceğiz. 810 saat rahat yürüyebilirim o konuda bir problemim yok. Sadece vatandaşlarımızla beraber olmak, onlarla İzmir'i paylaşmak, onlara İzmir'i anlatmak, geleceğin dünyasındaki, çocuklarımızın dünyasındaki İzmir'in nerde olması gerektiğini anlatmak, o sevdamızı, hikayemizi anlatmak… Onlarla beraber seçim kampanyamızda yapacağımız şey bu. Böyle gümbür gümbür zangır zangır şeyler değil ama çisil çisil ama devamlı" ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler