'Nikahsız first lady' rezilliğine soruşturma

'Nikahsız first lady' rezilliğine soruşturma
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Tvnet kanalında yayınlanan 'Derin Tarih' adlı programda, Mustafa Kemal Atatürk'e hakaret edildiği iddiası üzerine soruşturma başlattı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan yapılan açıklamada, "Tvnet'te yayınlanan Derin Tarih adlı programda Atatürk'e hakaret edildiği iddiası üzerine Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nca soruşturma başlatıldı" denildi.

PROGRAMDA NE KONUŞULMUŞTU?

Programa katılan Süleyman Yeşilyurt, ‘Afet İnan’ın manevi evlat olamayacağını’ iddia etmiş, sözlerini şöyle sürdürmüştü: “Mustafa Kemal İzmir’de bir müsamerede Afet İnan’ı görür. Afet İnan’ın alımlı çalımlı halini görünce babası Ziraat Müdürü İsmail Hakkı Bey’i çağırtılar, der ki ‘Ben kızınızı manevi evlat almak istiyorum.’ Şimdi burada doğruları konuşmak lazım. Manevi evlat kimdir? Bakıma muhtaç, tahsile muhtaç ama bu bir Ziraat Müdürü’nün kızı, bir dönem de milletvekilliği yapmış. Hem ziraat müdürünün hem milletvekilinin kızını almak, el vicdana koyacağız. Afet İnan, Latife Uşşakizade’den sonra Çankaya’nın çağlayanıdır. Afet İnan hiçbir zaman manevi evlat değildir, Çankaya’nın nikahsız First Lady’sidir.”

CHP'DEN SUÇ DUYURUSU

CHP Manisa Milletvekili Tur Yıldız Biçer, programda 5 bin 816 sayılı Atatürk Aleyhine İşlenen Suçlar Hakkındaki Kanuna 1, 2 ve 3'üncü maddelerine göre ve TCK'nın 125'inci maddesine göre suçlar işlendiğini belirterek, hem programın sunucuları hem de konuğu hakkında Manisa Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu.

CHP Manisa Milletvekili Tur Yıldız Biçer, Atatürk'e, eşine ve manevi kızına büyük hakaret edildiğini belirterek, "Cumhuriyeti ve onun değerlerini yok etmeye çalışan bu insanlara gereken cevabı insanlarımız verecektir. Ayrıca yargı önde de hesap vermeleri için bugün Mustafa Armağan, Yavuz Bahadıroğlu ve Süleyman Yeşilyurt hakkında Manisa Adliyesi'nde Suç duyurusunda bulundum. RTÜK'e de gerekli şikayetimi yaptım" dedi.

İlgili Haberler