Nissan eski CEO'sunun kaçışı davasında karar

Nissan eski CEO'sunun kaçışı davasında karar
Nissan’ın eski CEO’su Carlos Ghosn’un İstanbul üzerinden Beyrut’a kaçırılmasına ilişkin davada, özel jet şirketinin müdürü Okan Kösemen ile pilotlar Noyan Pasin ve Bahri Kutlu Sömek, "Göçmen kaçakçılığı" suçundan 4 yıl 2 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Nissan eski CEO'sunun kaçışı davasında karar

Japonya''da bir zamanlar otomotiv endüstrisinin en önde gelen simalarından olan Carlos Ghosn, Nissan''dan para kaçırma suçlamasıyla yargılanıyordu.

Nisan ayında 1 milyar yen (8.9 milyon dolar) kefalet karşılığında serbest bırakılan Ghosn''un, 2019''un son günlerinde Türkiye üzerinden Lübnan''a kaçtığı ortaya çıkmıştı.

MNG Jet, Ocak 2020''de, Carlos Ghosn''un Japonya''dan Lübnan''a kaçışında jet charter servislerinin yasa dışı kullanımıyla ilgili olarak suç duyurusunda bulunduğunu açıkladı. Açıklamada, "Bay Ghosn adı iki uçuş için de resmi belgelerde mevcut değildir" denildi.

MNG yönetimi, bir şirket çalışanının kayıtlarla oynadığını itiraf ettiğini de duyurdu.

Şirketin genel müdürü Can Şaşmaz tarafından yapılan yazılı açıklamada, jetlerin Carlos Ghosn''un yararına kullanıldığının öğrenilmesi sonrası bir iç soruşturma başlatıldığı belirtildi.

Aynı dönemde Türkiye''de olayla ilgili yürütülen adli soruşturma kapsamında, gözaltında 7 kişi vardı. Demirören Haber Ajansı, bunlar arasında 4 pilot, özel kargo firmasının ticaret ve operasyon müdürü ile yer hizmeti veren özel şirketin 2 çalışanının olduğunu bildirmişti.