Normalleşme iki ilçeye yaramadı: Hasta sayıları yeniden arttı

Normalleşme iki ilçeye yaramadı: Hasta sayıları yeniden arttı
Korona virüs salgınında düşüş seyrine girilmesinin ardından Manisa'nın iki ilçesinde hasta sayılarının yeniden arttığı öğrenildi.

Korona virüs salgınının düşüş seyrine girilmesinin ardından ülkemizin birçok bölgesinde normalleşme adımları atılmaya başlandı. 

CHP Manisa Milletvekili Ahmet Vehbi Bakırlıoğlu, Akhisar ve Soma’daki korona virüs vakalarına ilişkin uyarıda bulunarak, “Soma ve Akhisar ilçelerimizde 30 Nisan ve 15 Mayıs tarihleri arasında hastalık artmış durumda… Çünkü işçilerin toplu halde çalıştığı madenlerde üretim tüm hızıyla devam ediyor” dedi. 

Yazılı açıklama yapan Bakırlıoğlu, “Vaka haritasındaki yoğunluğun artması, renklerin koyulaşması, hatta yer yer kırmızılıkların olması Manisa’da ikinci dalga başladı mı sorusunu aklımıza getiriyor” dedi. Hastalığın en az görüldüğü Sarıgöl, Alaşehir ve Salihli’de de hastalığın arttığına dair bilgilerin olduğunu belirten Bakırlıoğlu, “Bunun nedeninin Uşak-Eşme ilçesinde bulunan ve çok sayıda Alaşehirli ve Sarıgöllü hemşerimizin de çalıştığı bir tavukçuluk firması çalışanlarında çıkan Covid-19 vakalarından kaynaklandığı belirtilmektedir” ifadelerini kullandı.