Ermeni yalanı müfredat mı oldu!

Ermeni yalanı müfredat mı oldu!
Ermeni yalanı müfredat mı oldu!

Dışişleri Bakanı Davutoğlu’na önerge veren MHP’li Tuğrul Türkeş, statüsü belirsiz olan ama Türkiye’nin başkent

Türklere ağır hakaret
TürkeŞ, soru önergesinde Ankara’da Charles de Gaulle Lisesi olarak hizmet veren okulda okutulan tarih kitaplarında Ermenilerin Türkler tarafından bilinçli ve sistematik olarak soykırıma uğratıldığı yalanlarının kin kokan ve hakaretamiz bir üslupla verildiğine dikkat çekti.

 

Cevap istenen sorular
Bundan haberiniz var mı? Biliyorsanız önlemek için girişimde bulundunuz mu? Bilginiz yoksa bundan sonra ne yapacaksınız? Bu okulun statüsü ne? Türk öğrencilere nasıl tarih dersi verir? Yetkisi varsa neden var? Yoksa ne işlem yapacaksınız? Diğer okulların durumu ne?

 

Fransız lisesinde
Türk düşmanlığı

MHP’li Türkeş, Dışişleri Bakanı Davutoğlu’na Türkiye’nin başkentinde Türk düşmanlığı yapan Fransız okulunu sordu

MHP Ankara Milletvekili Özcan Yeniçeri’nin daha önce Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer’e sorduğu Ankara’da Fransız Sefareti’ne bağlı olarak eğitim veren Charles De Gaulle Lisesi’nde Türklere hakaret içeren ders kitaplarına ilişkin soru önergesine cevap gelmeyince, bu kez farklı sorularla MHP Ankara Milletvekili Tuğrul Türkeş Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu’na sordu.
Genç beyinler yıkanıyor
Türkeş, Davutoğlu tarafından yazılı olarak yanıtlanması istemiyle TBMM Başkanlığı’na verdiği soru önergesinde, ders kitabında Türklerin “soykırımcı” olarak gösterildiğini belirtti. Türkeş, “Ankara’da Charles De Gaulle Lisesi olarak da bilinen ve Fransızca eğitim veren Fransız Okulu’nun ortaöğrenim 3. sınıflarında okutulan “Tarih” dersi kitabında, Türklerin 1915 ve 1916 yılında 20. Yüzyılın ilk soykırımını gerçekleştirdiği, dönemin Osmanlı Hükümeti’nin imparatorluk valiliklerine gönderdiği bir talimatla Ermenileri toplu şekilde soykırıma uğratma uygulamasına giriştiği, aslında Ermenilere yönelik bu tür bir girişimin 1894-1896 yılları arasında ve 1909 yılında da yapıldığı, soykırım ve tehcir kararının gizli tutularak planlı ve sistematik bir biçimde uygulandığı, 1 milyon Ermeni’nin öldüğüne dair ifadeler bulunduğu tespit edilmiştir” dedi. Türkeş, şöyle devam etti:

 

Ermenilere sempati
“O dönemde Osmanlı topraklarında yaşayan Ermenilerin mazlum ve kendini savunmak zorunda kalan bir halk olarak gösterilmeye çalışılan ders kitabında Türklere karşı nefret, Ermenilere karşı sempati uyandırıcı bir üslup dikkat çekmekte ve bu üslup tarzı çeşitli harita ve fotoğraflarla, ‘soykırımdan hayatta kalanın anılarından alıntı’larla ve Ders-Sınav sorularıyla süslenilmektedir. Kitapta ayrıca, ‘Bir halkın programlanmış ve sistematik yok edilişi, ilk Ermeni tutuklamaları, İstanbul’un önde gelen Ermenilerinin tutuklanması ve katledilmesi, Van’da Ermenilerin kendilerini savunmaya geçmeleri, soykırım projesinin hayata geçirilişi ve katliamlar, Büyük Sürgün (Tehcir) harekatı’ gibi akılda kalıcı keskin ifadeler kullanılarak Ermeni iddiaları çocukların genç beyinlerine kazınmaya çalışılmaktadır.

 

Özel statü uygulanıyor
‘Türklerin Ermenilere soykırım uyguladığı’ gibi sözde bir gerçek Türk, Fransız, Arap, İngiliz, İtalyan demeden körpe dimağlara çakılmak istenmektedir.” Böyle bir uygulamayı alçakça olarak nitelendiren Türkeş, “Ülkemizdeki azınlık okulları Lozan Antlaşmasıyla belirli bir düzenlemeye tabi tutulmuşsa da Ankara’daki Fransız Lisesi gibi azınlık okulu sayılmayan yabancı özel okullara yönelik bir yasal düzenleme bulunmamaktadır. Bununla birlikte sözkonusu okulu Tevhid-i Tedrisat Kanunu ve Özel Okullar Talimatnamesi hükümlerinden istisna tutmak da mümkün değildir. Okulun Ankara’da 1942 yılında açıldığı, isminin 1979’da “Lycee Charles De Gaulle” olarak değiştirildiği, Fransız Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı olarak resmen onaylandığı, eğitimi ve kararlarının Fransız Eğitim Bakanlığı’nca tanınmakla beraber Türkiye’nin okulla ilgili resmi bir onayının bulunmadığı, diğer bir ifadeyle Türk Milli Eğitim Bakanlığı’nın öngördüğü eğitim programları kapsamında resmen tanınmamakta olduğu kaydedilmektedir” ifadelerine yer verdi.