Nüfus Müdürlüğü memurları isyan etti!

Nüfus Müdürlüğü memurları isyan etti!
Nüfus müdürlüğünde çalışan memurların ve müdürlüklere işi düşen vatandaşlar isyan etti. Muhtarların yaptığı birçok işin nüfus müdürlüklerine aktarılması ve hafta sonu fazladan mesai yaptırılması memurları patlama noktasına getirdi.

Nüfus Müdürlüklerinde uzayan sıralar, bekleyen vatandaşlar ve bir türlü bitmeyen işler… Nüfus Müdürlükleri son dönemde hem memurların hem de vatandaşların için tahammülü zor kurumlar haline dönüştü.

Muhtarların yaptığı birçok işi artık Nüfus Müdürlüklerinin yapması gerekiyor. Hal böyle olunca kurumların yükü artmış durumda. Memurlara hafta sonu ek mesai yaptırılıp ücretlerinin ödenmemesi de çalışanların tepkisini çekiyor.

Konuyla ilgili olarak açıklama yapan Büro Memur-Sen 8 No’lu Şube Başkanı Hasan Çağlar, “personelimiz mağdur olmaktadır” açıklaması yaptı.

İş yükünün her geçen gün artmasına rağmen memurların durumunda ve kurumların fiziki imkanlarında iyileştirilme yapılmadığını belirten Çağlar “personelimizle dalga geçilmektedir” dedi.

İÇİŞLERİ BAKANLIĞI'NA TEPKİ

Çağlar konuyla ilgili şunları söyledi, “Bahsi geçen hususları en son 2015 ve 2016 İçişleri Bakanlığı Kurum İdari Kurulunda dile getirdik ve toplantı tutanağı mutabakat metninde imzaladık. Ancak son günlerde görmüş olduğumuz üzere tüm söylemler, sözler, imzalar havada kalmış ve Nüfus Müdürlüğü personeli mağdur edilmeye devam etmiştir. İstanbul İl Nüfus Müdürlüğü 17 Haziran 2016 saat 16.30 civarı personele SMS yoluyla evet yanlış okumadınız SMS yoluyla 18-19 Haziran ve 25-26 Haziran tarihleri arasında LYS sınavı sebebiyle Nüfus Müdürlüklerinin açık tutulmasının istendiğini bildirmiş ama karşılığında hizmet veren personele mesai ücreti ya da yerine izin kullandırılması gibi konulardan bahsetmemiştir. Belirttiğimiz üzere İstanbul'daki hiçbir personele her hangi bir yazı tebliğ etmeye gerek görülmeden sadece SMS yoluyla bilgilendirme yapılmış olması da üzerinde uzun uzun düşünülmesi gereken son derece vahim bir konudur.”

Mübarek Ramazan ayında personeliyle dalga geçer gibi mesai saati bitimine dakikalar kala SMS gönderip hafta sonları çalışmasını isteyen, personele mesai ücreti verilmesi hususunda gerekli yasal düzenlemeleri yapmayan, gerek vatandaşlarımız gerekse diğer memur arkadaşlarımız nezdinde Nüfus Müdürlüğü personelini değersizleştiren, diğer kurum memurlarınca sürgün yeri olarak görülmesine sebep olan bu tür hatalı uygulamaları kesinlikle tasvip etmiyoruz