''Nur'' Sarmal'ı…

"Her şeye anlamını veren şey, anlayamadığımız şeydir" der Jarper.

Aslında anlayamadığımız şeyler ayrıntılarda gizlidir. Cumhuriyet gazetesinde Barış Terkoğlu''nun art arda iki makalesi yayımlandı. Makalelerinde Ayasofya''nın açılışında vitrine konan cemaati, uydurma hikayeyi ve hikayenin başrolünde olan Nur Cemaati temsilcisi Hüsnü Bayramoğlu vardı.

Hikayeye göre, Said-i Nursi, Ayasofya''nın cami olacağını kehanet etmiş, yetmemiş "Ben göremeyeceğim Hüsnü görecek, ben kabrimden seyredeceğim" demiş.

Bahsedilen "Hüsnü", Nur Cemaatinin üst düzey temsilcisi ve FETÖ elebaşına mektup yazan Hüsnü Bayramoğlu. Barış''ın iki makalesi çok kıymetli okunmalı ve ayrıntısı için de Sarmal''ı anlamamız lazım.

Hüsnü Bayramoğlu ismi bana yabancı değil. Daha önce yaptığım bir yolsuzluk araştırmasında da bu isim karşıma çıkmıştı. Çok uzatmadan anlatayım…

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), 2017 yılında belediye meclisinin onayına bir hastanenin arazisi ile ilgili imar planı değişikliği teklifini sundu. Yapılan değişiklik teklifinde hastanenin önceki plana göre ilave 8 bin 760 metrekare inşaat alanına sahip olacağı, çevre yapılanma şartı 5 kat iken, 7 katlı yapılaşmaya imkan tanınacağı, bunun da önlenemez problemler yaratacağı yönündeki, deprem ve zemin inceleme müdürlüğü raporu, İBB Planlama Müdürlüğü ve CHP grubunun itirazlarına rağmen AKP oyları ile plan değişikliği kabul edildi.

Bu imtiyazlı plan değişikliğinin başrolünde olan hastane ise "Özel Güngören Hastanesi" bulunuyor.

Hastanenin sahibi olan şirket Rahmet Sağlık AŞ. Şirketin 2012 yılına ait Ticaret Sicil Gazetesine göre şirketin 18 ortağı bulunuyor.

Şirketin yönetim kurulu başkanı Saim Bahadır.(Bu ismi aklınızda tutun)

Şirketin en büyük hissedarı ise Hizmet Vakfı.

İkinci en büyük hissedarı hastanenin başhekimliğini de yapmış olan Dr. Fethi Ahmet Ersoy.

Üçüncü en büyük hissedar ise Mustafa Albayrak…

Bu arada küçük bir not!

Mustafa Albayrak, "Şimdi değilse ne zaman, sen değilsen kim? Hilafet için toparlanın" çağrısını yapan, içerisinde Yeni Şafak gazetesinin de olduğu Albayrak grubuna ait Gerçek Hayat dergisinin de imtiyaz sahibidir.

Neyse…

Devam edelim…

Hizmet Vakıf Mütevelli Heyeti Başkanı kim dersiniz?

Ayasofya''nın vitrinine konulan Nur Cemaati temsilcisi Hüsnü Bayramoğlu. Hastane hissedarı olan Dr. Fethi Ahmet Ersoy ve Mustafa Albayrak da vakfın mütevelli heyetinde yer alıyor.

Peki…

Az bir hissesi olmasına rağmen hastanenin sahibi olan Rahmet Sağlık AŞ''nin yönetim kurulu başkanı Saim Bahadır kim?

Merak ediyor insan tabi…

Bahadır aynı zamanda şirketler grubunun da sahibi. Holding yani. 5 firma yer alıyor. Saim Bahadır ise Refah, Fazilet, AKP''de siyaset çalışmalarında bulunmuş. Güngören Belediyesi aday adayı, milletvekili aday adayı olmuş. Milli Gençlik Vakfı, İlim Yayma Cemiyeti gibi sivil toplum kuruluşlarının yönetimlerinde de bulunmuş.

Sahibi olduğu grup firmalarından birisi. Bahaş İç ve Dış Tic. Gıda AŞ. ortaklarından birisi de Eski Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu''nun oğlu A. İsmail Kadıoğlu. Yurt gazetesinin özel haberine göre, baba Kadıoğlu başkanlığı zamanında oğlunun ortağı olduğu şirkete davet usulü 21/b maddesi ile 10.8 milyon TL''lik ihale vermiş.

Cezaevinde dahi insan merak etmeden duramıyor. Gruba bağlı firmalar acaba başka ihaleler almış mı diye araştırıyorum.

Bingo!

Bahaş İnşaat ağırlıklı olarak AKP yönetimindeki belediyeler ve kurumlardan 2012-2018 yılları arasında toplamda tam 791 milyon TL ihale almış. Spor tesisi, yol yapımı, rekreasyon alanı, dini tesis yapımı, çevre düzenleme işi gibi konular da yaptığı işlerin bazıları…

Gruba ait Bahadır Yapı isimli firma ise 29 milyon 977 bin TL''lik ihale almış.

Uzun lafın kısası…

Anlayacağınız…

Nur''lu, cemaatli Sarmal''ı görmek, uydurulan ve yirmi yıldır sergilenen hikayeyi görmek için ayrıntılara bakmak yeterli!

Sincan''daki Müyesser Ablama…

Yan koğuşumdaki Barış Pehlivan''a…

Yan koridordaki Hülya Kılınç''a sevgilerimle…

Yazarın Diğer Yazıları