Nvidia’dan açıklama: DLSS, oyun konsollarına mı geliyor?

Nvidia’dan açıklama: DLSS, oyun konsollarına mı geliyor?
Nvidia sızdırılan kaynak kodlarında bulunan bir konsol detayı oyunseverleri heyecanlandırdı.

DLSS, oyun konsollarına gelecek mi

ShiftDelete''den alınan bilgilere göre, Kısa süre önce teknoloji dünyasını şoke eden bir gelişme yaşandı. ABD merkezli donanım üreticisi Nvidia, siber saldırıya uğradığını ve 1 TB’lik verinin bilgisayar korsanlarının eline geçtiğini duyurdu. Bu kapsamda olayın arkasındaki hacker grubu Lapsus$, şirketten söz konusu bilgileri yayınlamamak için bazı taleplerde bulundu.

Nvidia’ya cuma gününe kadar süre veren grup, geçtiğimiz saatlerde kritik bir karara imza atarak şirketin bazı kaynak kodlarını sızdırdı. Söz konusu kodlarda ülkemiz dahil tüm dünyada önemli satış başarılarına imza atan bir konsolun halefi ile ilgili önemli  bilgiler de bulunuyordu.

Nvidia kaynak kodlarında yeni konsol detayı

Nvidia, söz konusu belgenin gerçek olup olmadığı ile ilgili henüz herhangi bir açıklama yapmadı. Ancak iddialara göre bu belge, grup tarafından işin ciddiyetini gösterebilmek için paylaşıldı. Söz konusu sızıntı, şirketin DLSS 2.2 kodlarını ve aynı zamanda C++ dosyaları ve geliştiricilerinin oyunlarına DLSS entegre etmesine yol gösteren bir programlama kılavuzu da içeriyor.

Bir süre önce şirketin sızdırılan kaynak kodlarında Nintendo Switch 2 veya Switch Pro’ya ait olduğu iddia edilen “nvn2″ olarak etiketlenmiş bir API keşfedildi. Burada orijinal Switch’in ”nvn” olarak etiketlendiğini de belirtmekte fayda var.

İddialar doğruysa ilerleyen dönemlerde DLSS desteği bulunan yeni bir Nintendo el konsolu kullanıcıların beğenisine sunulacak. Ancak şu an için söz konusu söylentiler ne Nintendo ne de Nvidia tarafından doğrulanmadı.