O cemaatten üniversiteler için skandal yorum

O cemaatten üniversiteler için skandal yorum
İsmailağa cemaatine mensup Yusuf Demirtaş'ın Genç Gözde Derneği'nde düzenlenen bir sohbette yaptığı konuşmada skandal ifadeler kullandı. Demirtaş, üniversitelerin akrep yuvası olduğunu belirterek, "Çocuklarınızı medreseye gönderin. Hocam eti de kemiği de senin deyip teslim edin" dedi.

İstanbul'da İsmailağa cemaatine bağlı Genç Gözde Derneği'nde yapılan bir sohbette üniversite öğrencileri ile ilgili skandal ifadeler kullanıldı.

İsmailağa cemaatinden olduğu öğrenilen Yusuf Demirtaş dernekte yaptığı konuşmada, "Evladımız büyüyor. Ondan bir ümidimiz vardı, bir şey bekliyorduk. Evladım bana bakacaktı, kızım bana bakacaktı. Kızları hiç konuşmayalım. Onları hiç gündeme almayalım. Şekil değişmiş, fikir değişmiş. O zaman buradan bir ders çıkartalım. Evlatlarımızı medreseye gönderelim. İyi bir şekilde hafız olsun. Ondan sonra Arapça öğrensin, fıkıh bilgilerini öğrensin.Şeriat bilgilerini öğrensin. Memleketine, anasına, babasına faydalı olsun." dedi. 

Söz konusu ifadeler sosyal medyada büyük tepki topladı. Gazeteci İsmail Saymaz da skandal ifadelerin olduğu videoyu Twitter hesabından alıntılayarak paylaştı ve "Bu türden tele-vaizlerin İslam’a verdiği zararı, Haçlı Ordusu toplansa gelse veremez. Milleti dinden imandan soğuttular." ifadesini kullandı.