Obama'nın özel temsilcisine plaket veren PKK’lı çıktı

Obama'nın özel temsilcisine plaket veren PKK’lı çıktı
ABD Başkanı Barack Obama'nın IŞİD'le mücadele özel temsilcisi Brett McGurk'un Kobani'ye yaptığı ziyarette görüştüğü bir isim, Ankara'yı alarma geçirdi.

Obama’nın özel temsilcisinin, PKK’nın üst düzey isimlerinden olan, Ayn el-Arab (Kobani) savaşının ardından PYD’nin silahlı kolu YPG’de “komutan” olan Polat Can ile görüştüğü belirlendi.

McGurk’un Ayn el-Arab (Kobani) ziyaretine ilişkin yayınlanan fotoğrafların tümü Ankara’da dikkatle incelendi. Ve internete düşen fotoğraflardan birinde, ABD Başkanı Obama’nın özel temsilcisine plaket veren YPG üniformalı ismin, PKK’nın üst düzey isimlerinden Polat Can olduğu belirlendi.

ABD’YE ÇOK SERT MESAJ

Ankara, eski PKK’lı, yeni YPG’li Polat Can’ın bile “PKK-PYD/YPG ilişkisini” açıkça ortaya koyduğunu Amerikan makamlarına iletti. ABD Makamlarına ayrıca çok sert bir başka uyarı daha yapıldı. Türk güvenlik güçlerinin Cizre, Silopi ve Sur’daki PKK karşıtı operasyonlarda çok sayıda Amerikan yapımı silah elde ettiğini, bu silahların seri numaralarının belirlendiği Amerikan makamlarına iletilerek, şu mesaj verildi:

“IŞİD için verdiğiniz silahlar güneydoğu’da kullanılıyor. Gereğini yapın, yoksa biz yaparız…”