Öğrenciler YÖK'e isyan etti, CHP anket sonuçlarını açıkladı

Öğrenciler YÖK'e isyan etti, CHP anket sonuçlarını açıkladı
YKS tarihinin birkaç kez değişip öğrencilerin sosyal medyada YÖK'ü istifaya davet etmesinin ardından, CHP konuya ilişkin yaptırdığı anketin sonuçlarını açıkladı.

Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) salgın nedeniyle 25-26 Temmuz tarihine ertelenmişti ancak geçen günlerde Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, sınav tarihinin 27-28 Haziran’a alındığını açıkladı.

Öğrenciler ve aileler ise kararın açıklandığı günden beri sosyal medya platformları üzerinden tepkilerini dile getirmeye devam ediyor.

CHP İstanbul İl Örgütü, konuya ilişkin anket çalışması düzenledi.

YÜZDE 98.5: KARAR GERİ ÇEKİLSİN

“Geleceğimiz Gençlerimiz” sloganıyla gerçekleştirilen çalışmaya ilk 4 günde 6 bin 417 öğrenci ile 2 bin 718 öğrenci velisi katıldı. “YKS'nin tekrar ileri bir tarihe ertelenmesini ya da alınan son kararın geri çekilmesini istiyor musunuz?” sorusuna çalışmaya katılan 9 bin 135 kişiden 8 bin 998’i (%98,5) “Evet” yanıtı verdi.

ekran-alintisi-131.png

"SALGIN KOŞULLARINDA SINAV GERÇEKLEŞTİRİLMEMELİDİR"

Öğrenci ve velilerin sınav tarihinin öne çekilmesiyle ilgili en büyük kaygılarından biriyse Koronavirüs salgını. Çalışmada “Salgın koşullarında gerçekleştirilmesi muhtemel YKS'ye güvenle girmek mümkün olacak mı?” sorusunu katılımcıların yüzde 96,7’si “Salgın koşullarında sınav gerçekleştirilmemelidir” şeklinde cevapladı.

Sorulara gelen yanıtlar

CHP İstanbul İl Başkanlığı’nın 8 Mayıs’ta başladığı çalışmada bugüne kadar 9 bin 135 öğrenci ve veliye yöneltilen sorulara gelen yanıtlar şöyle:

Salgın nedeniyle sınav tarihi değiştirilmişti. Son yapılan açıklamaya göre sınav tarihi bir kez daha değiştirilerek 1 ay erkene çekildi. Bu kararı destekliyor musunuz?

- Evet, destekliyorum: Yüzde 98,6

- Hayır, desteklemiyorum: Yüzde 1,4

Salgın koşullarında gerçekleştirilmesi muhtemel YKS'ye güvenle girmek mümkün olacak mı?

- Gerekli tüm tedbirler alınacağı için sınava güvenle girilebilir: Yüzde 3,4

- Salgın koşullarında sınav gerçekleştirilmemelidir: Yüzde 96,6

YKS'nin tekrar ileri bir tarihe ertelenmesini ya da alınan son kararın geri çekilmesini istiyor musunuz?

- Evet: 98,5

- Hayır: 1,5