Öğrencinin borç kâbusu 5.5 milyar liraya ulaştı

Öğrencinin borç kâbusu 5.5 milyar liraya ulaştı
Üniversite öğrencilerinin Kredi Yurtlar Kurumu’na (KYK) olan borçları gecikme zammı ile birlikte 5.5 milyar liraya çıktı. CHP Adana Milletvekili Müzeyyen Şevkin öğrencilerin borçlarının silinmesi için çağrıda bulundu.

5 milyon üniversite öğrencisinin Kredi Yurtlar Kurumu’na (KYK)olan borçları, gecikme zammı ile beraber 5.5 milyar liraya ulaştı.

Borçlara her yıl enflasyonun da üzerinde, yüzde 19.2 gecikme zammı ekleniyor. Sözcü'den Deniz Ayhan'ın haberine göre, CHP Adana Milletvekili Müzeyyen Şevkin, 5 milyon öğrenciye ait borcun silinmesi çağrıda bulundu.

Şevkin, “Borç giderek artıyor. Bu sorunun yapılandırma düzenlemeleri ile çözülemediği açık” ifadesini kullandı.

Ödenemeyen öğrenim kredisi borçlarının gençlerin kâbusu olmaya devam ettiğini belirten Şevkin, Meclis'te yaptığı açıklamada şöyle konuştu:

“Her 3 üniversite mezunu gencimizden 1'i işsizdir. Üniversiteyi bitirmelerine rağmen yıllarca iş bulamayan milyonlarca üniversite mezunumuz bir de hacizle karşı karşıya kalmıştır. İş bulamadığı için öğrenim kredisi borcunu ödeyemeyen gençlerimizin kanayan yarasına merhem olunmalı ve sosyal devlet ilkesinden hareketle bu borçlar silinmeli.”