OGS bedelleri KGS gibi buhar olmasın

OGS bedelleri KGS gibi buhar olmasın
İlk çıktığında 40 dolardı. Sonra fiyatları düştü ama 1 Milyon 200 binin üzerine kayıtlı OGS var. Mart sonunda OGS’ler kullanımdan kalkıyor. 31 Mart’tan sonra HGS kullanılacak. Peki OGS’lerin bedelleri ne olacak. Şimdi bu soru gündemde.

Herkes soruyor 40 dolarımız ne olacak

Mart ayı sonunda artık OGS cihazları tarih oluyor,HGS’ler kullanılacak. Cihazlar yıllardır kullanılıyor. Ancak OGS’ler bir bedel karşılığı alındı. Şimdi bu tartışma konusu oldu. İlk başlarda 40 dolardı.Bundan 23 yıl önce uygulamaya konulduğunda 40 dolar bedelle satışa çıkarılmıştı. Sonradan özel bankaların devreye girmesiyle birlikte OGS’nin fiyatı 15 doların altına düştü.Bankalar HGS’nin çıkmasının ardından OGS’den çıkmak isteyen vatandaşlara bedelleri ödenmişti.

Yürürlükten kalkan bir sistem daha var. O da kartlı geçiş sistemi vardı. Bu sistem kaldırıldığında vatandaşlar o kartların bedelini alamamıştı.Sadece karttaki bakiye HGS’ye aktarılmıştı.Bu olayı gölgesinde herkes birbirine soruyor “bizim ödediğimiz paralar ne olacak” diye. Kartlı geçiş sistemindeki gibi ödedikleri bedelleri geri alamama şüphesi yaşayan vatandaşlar çözüm bekliyor.

Ulaştırma Bakanlığı’ndan gelen bilgilere göre çalışma yapılıyor. Herkes sonucu merakla bekliyor. Bununla ilgili iki formül var. İlki cihaz bedelinin geri ödenmesi diğeri ise OGS bedelinin HGS’ye kullanım bedeli olarak aktarılması.

Bu arada Karayolları ile özel bankalar arasında OGS krizi çıkabilir. Onun nedeni de iddiaya göre bankalar OGS’leri vatandaşlara bedel karşılığı sattı, bedelini de bankalar ödemeli. Bunun yanında OGS kullanan vatandaşlar bedelleri tahsil etmek için Tüketici Hakem Heyeti’ne başvurma hakkı var.

İlgili Haberler